Culinar

Ceva special pentru Ziua Unirii: rețete fantastice cu lavandă pentru masa festivă. Ceva de vis!

Ceva special pentru Ziua Unirii: rețete fantastice cu lavandă pentru masa festivă. Ceva de vis!

Minunata și miraculoasa lavandă, folosită pentru răceală, dureri de cap, stres sau probleme cu somnul, e folosită din ce în ce mai des în cosmetică sau pentru a prepara cele mai fantastice produse culinare. Iată două dintre acestea.

Aceste două minunății culinare vor satisface și cele mai pretențioase gusturi, iar cine le pregătește odată va repeta rețeta la infinit.

Miel cu lavandă și legume la cuptor

Pentru a pregăti cel mai bun miel din lume aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 pulpă de miel, 750 ml vin alb sec, ulei de măsline, usturoi verde, mentă, cimbru și busuioc, foi de dafin, sare și piper, boia dulce, bicarbonat de sodiu, lavandă uscată, 4 fire de lavandă pentru décor.

Garnitură: 2 dovlecei, 1 vânătă, 4 ciuperci mari, 1 ardei gras.

Mod de preparare

Carnea de miel se va spăla bine cu apă, apoi se va folosi și bicarbonat de sodiu, care o va curăță foarte bine bine și o va frăgezi intens. Pregătiți un baiț din usturoi pisat cu sare și frecat cu ulei, plus restul condimentelor și se ungeți bine carnea cu acesta.

Lăsați la marinat pentru 30-40 de minute. Încingeți cuptorul la 200 de grade puneți carnea de miel, așezată într-o tavă unsă. Verificați din când în când să vedeți dacă e făcută. Curățați legumele, tăiați rondele, presărați cu sare și piper și puneți pe grătar. Serviți carnea de miel cu legume și cu flori de lavandă.

Rulouri de vițel cu lavandă

Ingredientele necesare sunt:100 g brânză Pecorino, 8 felii de carne de viţel, 3 linguri cu pastă de ardei, 8 felii de șuncă de Praga, 3 linguri cu ulei, câteva fire de pătrunjel, 4 linguri cu flori de lavandă, 5 linguri cu sherry, 250 ml supă de găină, sare, piper, măghiran, 8 frigărui din lemn.

Mod de preparare

Tăiați opt felii subţiri de Pecorino folosind o răzătoare specială pentru brânză, iar restul se rade fin. Ungeți feliile de carne de viţel cu pastă de ardei, acoperiți cu o felie de şuncă de Praga, presărați brânză rasă pe deasupra.

Se rulează rulouri strânse şi se prind cu o frigăruie de lemn umezită. Se prăjesc în ulei bine încins. Pătrunjelul se spală, se toacă mărunt, apoi se presară peste carne împreună cu lavanda. Se toarnă sherry-ul şi supa.

Lăsați rulourile în acest amestec pentru a se aromatiza câteva minute pe foc. Asezonați cu sare şi cu piper și mai lăsați sosul să scadă.  Puneți rulourile se aranjează pe far­furii, turnați sos deasupra și ornați cu brânză și maghiran.