Culinar

Chec cu sifon, cea mai frumoasă amintire a copilăriei. Nimeni nu rezistă în fața acestei bunătăți

Chec cu sifon, cea mai frumoasă amintire a copilăriei. Nimeni nu rezistă în fața acestei bunătăți

Indiferent ce dulciuri spectaculoase ne fac cu ochiul din vitrinele cofetăriilor, de cele mai multe ori ni se face poftă de deserturile copilăriei. Și nimeni nu poate uita senzaționalul chec cu sifon al bunicii, care face furori și în zilele noastre.

Azi, dacă nu aveți sifon, folosiți apă minerală.

E pufos, fraged și atât de bun încât uitați de orice cură de slăbire și veți mai cere încă o porție. Pentru a pregăti checul copilăriei cu sifon, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 ouă, 250 g făină, 40 g cacao, 220 g zahăr, 100 ml apă minerală carbogazoasă sau sifon, 50 ml ulei, un praf de sare, 1 linguriță cu extract de vanilie sau 2 plicuri cu zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămâie.

Mod de preparare

Porniți cuptorul la 180 de grade. Separați ouăle. Gălbenușurile se bat cu 50 g zahăr și vanilie, apoi se adaugă ușor uleiul și sifonul / apa minerală, dar și coaja rasă de lămâie. Bateți albușurile cu puțină sare. Când devine tare, punți restul de zahăr și bateți în continuare când spuma devină densă.

Spuma se bate foarte tare, ca atunci când pregătiți bezele. Peste spumă turnați amestecul de gălbenușuri. Puneți totul în mixer și amestecați câteva minute. Cum checul este în două culori, cântăriți separat 150 g făină pentru compoziția albă și 100 g făină cu 40 g cacao pentru compoziția cu cacao. Acesta se vor pune în două castroane separate. Amestecați cacaoa cu făina și omogenizați.

Folosiți o spatulă

Scoateți 300 g din compoziția spumoasă și amestecați cu făina cu cacao. Folosiți o spatulă. Peste restul de compoziție spumoasă făină simplă și, folosind spatula, încorporați. Tapetați forma de cozonac cu hârtie de copt și turnați întâi partea albă, apoi cea cu cacao și nivelați cu grijă. Introduceți la cuptor și lăsați la copt. Ca să vedeți dacă este gata, faceți testul cu scobitoarea. După ce s-a făcut, se la răci, apoi se taie și se mai lasă cinci minute.