Info Actual > Culinar > Cheesecake japonez din numai 3 ingrediente. Fără făină și fără unt, este gata în câteva minute
Culinar

Cheesecake japonez din numai 3 ingrediente. Fără făină și fără unt, este gata în câteva minute

Cheesecake japonez din numai 3 ingrediente. Fără făină și fără unt, este gata în câteva minute

Cheesecake japonez din numai 3 ingrediente. Din brânză, ouă și ciocolată albă vei obține un desert preferat de gurmanzii japonezi. Desertul te va cuceri pe loc și vei vrea să-l mănânci zilnic, asta dacă nu ai probleme cu greutatea. Se prepară rapid.

Fără făină și fără unt, este gata în câteva minute

Există multe rețete foarte simple și ușor de făcut, dar nu toate pot fi preparate cu doar trei ingrediente. Prăjitura nu conține făină și de aceea este buna pentru cei care suferă de boala celiacă, dar aveți grijă ca ciocolata albă să fie fără gluten și atunci vei obține un desert sănătos.

Ingrediente necesare:

  • 3 ouă,
  • 120 g ciocolată albă,
  • 120 g cremă de brânză nesărată.

Mod de preparare:

Separați albușurile de gălbenușuri. Puneți albușurile la frigider și preîncălziți cuptorul la 170 grade Celsius. Topiți ciocolata albă la bain marie, amestecând continuu cu ajutorul unei spatule.

Adăugați crema de brânză nesărată, amestecând ușor până se omogenizează. Apoi, adăugați gălbenușurile, continuând să amestecați.

Cu ajutorul unui mixer, spumați albușurile până obțineți o spumă tare. Puneți o treime din albușuri peste crema de brânză, amestecând. Apoi, pe rând, celelalte două treimi, mixând treptat până la omogenizare.

Desert fără făină

Pregătiți un vas termorezistent, puneți hârtie de pergament pe care o ungeți cu ulei. După ce ați turnat amestecul în vas, ridicați vasul ușor și “loviți-l” de masă de câteva ori, pentru a scoate bulele de aer. Turnați niște apă fierbinte în tava cuptorului, puneți în mijloc vasul vostru.

Desertul se va coase 15 minute la 170 de grade, apoi 15 minute la 160 de grade. Ulterior, opriți focul, dar lăsași desertul în cuptor încă 15 minute. Scoateți vasul și puneți-l la răcit. Îl pudrați apoi cu zahăr pudră și cu fulgi de migdale. Pofta bună!

Prăjitură japoneză fără făină se poate servi cu un topping de sirop de arțar alături de o ceașcă de cafea aromată, potrivit stiridiaspora.ro.