Lifestyle

Chef Florin Dumitrescu ne arată cum să pregătim un drob de miel gustos și fraged

Chef Florin Dumitrescu ne arată cum să pregătim un drob de miel gustos și fraged

Chef Florin Dumitrescu a câștigat a 25 –a amuletă din concursul ”Chefi la cuțite” cu un aperitiv cu drob. A fost multă yensiune în platou, au trântit, au înjurat, dar în cele din urmă au ieșit niște farfurii surprinzătoare. Lucrul bun este că am aflat modul de preparare al rețetei de drob a lui Chef Florin Dumitrescu.

Rețeta de drob a lui Chef Florin Dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu ne arată cum să pregătim un drob de miel gustos și fraged. Masa de Paște va fi completă, iar drobul va sta la loc de cinste, lângă pască și ouăle roșii.

Ingredientele rețetei de drob

  • un pachet de organe de miel (prapure, inimă, plămân, ficat, fără rinichi)
  • pulpă de miel
  • oțet de mere
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 2 legături de ceapă verde
  • 5 legături de mărar
  • 5 legături de pătrunjel
  • 9 ouă
  • sare și piper.

Mod de preparare a drobului

De început, prapurele trebuie lăsat în apă pentru a fi mai ușor de lucrat cu el. Se spală bine toate organele și apoi se toacă.
Cu un cuțit mic se îndepărtează îndepărtează rinichii pentru că aceștia ar putea schimba gustul preparatului. Atunci când tăiați organele, de preferat ar fi să nu includeți și venele pentru că acestea ar putea strica textura drobului.
Organele pot fi fierte întregi sau tăiate cuburi de dinainte. Puteți fierbe toate organele și le puteți tăia cuburi după fierbere și toate merg în mașina de tocat, mai puțin ficatul.
Într-o oală se toarnă oțet în apa în care vor fierbe organele. Se mai adaugă și cimbru și foi de dafin. Organele trebuie lăsate să fiarbă 30 – 35 minute.
În compoziția drobului, Chef Florin Dumitrescu adaugă și carne pentru un plus de gust, fără să adauge ouă fierte. Alegeți câteva bucăți de carne de pe pulpă pentru a fi adăugate în drob.
Cuptorul se încinge la 160 grade și între timp se toacă organele și carnea la mașina de tocat. Doar ficatul este tăiat la mână pentru ca drobul să aibă textură. Prapurele care a stat în apă se umple cu organele tocate.
Ceapa verde se toacă mărunt, la fel și mărarul și pătrunjelul. În vasul în care ați adăugat carnea tocată și verdeața se sparg 9 ouă și se amestecă totul. Se adaugă sare și piper după gust.
Se adaugă ulei de măsline în tavă. Îmbrăcați tava cu prapurele și adăugați compoziția din carne și verdețuri. Apoi se învelește compoziția cu prapurele pentru a forma o crustă deasupra. Tava se așează într-o altă tavă umplută pe jumătate cu apă. Drobul va fi ținut la cuptor timp de 2 ore.