Info Actual

Info Actual > Social > China a izolat un oraș! 119 cazuri de coronavirus au fost depistate!
Social

China a izolat un oraș! 119 cazuri de coronavirus au fost depistate!

Carantină persoane

Orașul chinez Shijiazhuang, aflat în nordul tării, are 11 milioane de locuitori. Aceștia nu mai au voie să iasă sau să intre din oraș, indiferent de motiv. Transportul public a fost întrerupt, iar școlile au fost închise.

Joi, au fost înregistrate 119 cazuri de coronavirus în orașul chinez Shijiazhuang, aflat în provincia Hebei, iar în restul țării au fost 23 de cazuri.

Pentru a limita răspândirea autoritățile au luat imediat măsuri dure, au carantinat orașul. În plus, 5.000 de centre de testare au fost deja amenajate. Toți cei 11 milioane de locuitori urmează să fie testați.

Noul număr de infectări este cel mai ridicat din ultimele cinci luni în China, unde focarele au fost limitate și ”stinse” rapid, prin măsuri dure, printre care testări în masă inclusiv în locuri unde au fost depistate foarte puține infectări.

Cu doar câteva săptămâni înainte de Anul Nou Chinezesc, vine carantina totală impusă de autorități joi în Shijiazhuang. De Anul Nou Chinezesc este o perioadă în care se călătorește masiv în China, oamenii întorcându-se în casele părintești, pentru a-și petrece vacanța cu familiile lor.

Pentru a stăpâni un focar de COVID, nu este prima dată când China închide un oraș.

Toți cei nouă milioane de locuitori ai orașului chinez Qingdao au fost băgați în carantină în octombrie, iar după confirmarea a zece cazuri au fost testați în cinci zile.

Autoritățile au închis Kashgar, din regiunea Xinjiang în aceeași lună, iar după apariția unui focar în zonă au testat la foc automat în jur de 4,7 milioane de oameni, potrivit BBC News.