Info Actual > Social > China devine un nou focar de infecție! Revenirea în forţă a pandemiei ameninţă lumea
Social

China devine un nou focar de infecție! Revenirea în forţă a pandemiei ameninţă lumea

China devine un nou focar de infecție! Revenirea în forţă a pandemiei ameninţă lumea

Noul puseu al pandemiei de coronavirus amenință lumea. se pare că vaccinul anti-covid nu a ost suficient pentru a opri definitiv ucigașul invizibil. În China, coronavirusul devine iar periculos, creșterea semnificativă de cazuri înspăimântă autoritățile.

În Guangzhou, capitala Guandong, cea mai populată provincie a Chinei, a devenit un nou focar de infecție.

Se pare că varianta Delta a coronavirusului, extrem de transmisibilă, care a fost detectată pentru prima oară în India, ar putea duce la acutizarea cazurilor chiar și în regiuni ale lumii în care a existat un răspuns solid al autorităților medicale împotriva COVID-19, precum China.

Autoritățile din Guangzhou au confirmat deja 96 de noi cazuri. Cifra nu este îngrijorătoare, însă, în contextul Chinei, o țară care a înregistrat un succes major în ținerea sub control a cazurilor încă de la începutul pandemiei, este o creștere semnificativă.

Testare în masă și carantină, soluția perfectă

Autoritățile desfășoară acum testare în masă și unele zone intră în carantină în încercarea de a controla focarul. Restaurantele și locurile de divertisment au fost închise. Puncte de control au fost instalate și polițiștii verifică în permanență pe oricine intră sau iese din anumite zone ale orașului, scrie Futurism.

Din nefericire, Guangzhou  nu este singurul oraș care se confruntă cu varianta Delta. Și alte regiuni din lume se confruntă cu focare cauzate de varianta indiană. În Regatul Unit, autoritățile medicale sunt îngrijorate că varianta de coronavirus ar putea avea un impact semnificativ asupra planurilor de vaccinare și redeschidere.

Delta este o amenințare mult mai semnificativă

Potrivit experților, varianta Delta este cu 40% mai transmisibilă decât varianta Alpha, detectată inițial în Regatul Unit. Însă, după cum se observă atât în China și Regatul Unit cât și în alte națiuni dezvoltate, cei care au fost vaccinați par să aibă un răspuns imun solid împotriva noii variante.

Totuși, multe țări au rămas în urmă cu vaccinarea, astfel că varianta Delta este o amenințare mult mai semnificativă. Cu alte cuvinte, bătălia nu s-a sfârșit încă, iar acum cu siguranță nu este cel mai oportun moment pentru o relaxare totală.