Actual

Chiul la Senat. Ședința a fost întreruptă din lipsă de cvorum înainte de votul asupra proiectelor

senatori

Mai mult de jumătate dintre parlamentari nu au venit astăzi la serviciu, deși nu mai este pandemie și ceilalți angajați vin fizic la muncă. Dacă preşedintele Senatului, Florin Cîţu a venit la serviciu, nu acelaşi lucru l-a făcut președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Chiul la Senat. Ședința a fost întreruptă din lipsă de cvorum înainte de votul asupra proiectelor

Proiectele legislative dezbătute, marţi, în plenul Senatului nu au mai fost votate din lipsă de cvorum. Chiar dacă parlamentarii, fie ei senatorii, cât şi deputaţii ar fi putut săptămâna trecută să-şi voteze un program mai lejer, cum ar fi lucrul în teritoriu, aceştia n-au făcut acest lucru şi au înregistrat absenţe.

Verificarea s-a făcut cu cartele, fiind prezenţi 59 din numărul minim de 69 de senatori, care ar fi putut asigura cvorumul de şedinţă. La începutul şedinţei s-a făcut prezenţa nominală, răspunzând la apel 73 de senatori

„Facem verificarea cvorumului cu cartele. Pentru că nu avem cvorum, din păcate, închidem şedinţa”, a declarat preşedintele Senatului, Florin Cîţu, nu înainte de a da citire unei note pentru exercitarea de către parlamentari a dreptului de sesizare a Curţii Constituţionale a câtorva legi.

De asemenea, preşedintele Senatului Florin Cîţu a mai dat citire şi notei de adoptare tacită a propunerii legislative pentru modificarea Legii privind reglementarea vânzării terenurilor agricole prin care unităţile administrativ-teritoriale vor putea cumpăra, în procedură simplificată, pentru dezvoltarea comunităţii locale, terenuri agricole aflate în extravilan pentru lucrări de interes public.

Termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 21 aprilie. Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

„Prin excepţie, se pot înstrăina prin vânzare terenurile agricole situate în extravilan unităţilor administrativ-teritoriale, în interes public local, fără a fi necesară îndeplinirea cumulativă a condiţiilor prevăzute de lege. (…) Terenurile agricole situate în extravilan înstrăinate, prin vânzare, unităţilor administrativ-teritoriale, pot fi scoase, definitiv sau temporar, din circuitul agricol a terenurilor aflate în extravilan, cu respectarea condiţiilor prevăzute de Legea 18/1991 a fondului funciar”, stipulează textul propunerii legislative, iniţiată de un grup de parlamentari de la PNL.