Info Actual > Petclub > Cîine măcelărit de un om fără suflet! Care este sentința judecătorilor
Petclub

Cîine măcelărit de un om fără suflet! Care este sentința judecătorilor

Cîine măcelărit de un om fără suflet! Care este sentința judecătorilor

 

Magistrații de la Judecătoria Galați l-au găsit vinovat pe un bărbat, în vârstă de 47 de ani, că a ucis cu sânge rece un câine.

Ca atare, ucigașul a fost condamnat, pe data de 26 martie 2021, la un an de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi.

Cum sentința nu este definitivă, bărbatul poate contesta decizia magistraților.

Cum s-a petrecut odioasa crimă

Potrivit IPJ Galaţi, faptele s-au petrecut în ianuarie 2019, iar poliţia a început cercetările într-un caz de cruzime faţă de animale, ancheta fiind declanşată ca urmare a unei sesizări făcute de o familie din Galaţi, al cărei câine de rasă, un Amstaff în vârstă de 13 ani, a fost ucis de un vecin cu lovituri de cuţit.

Câinele a murit apărându-și stăpânul

La data la care s-a produs tragedia, a avut loc o altercație între agresor și proprietarul câinelui. Sărind să-și apere stăpânul câinele a fost înjunghiat, cu un cuțit, de mai multe ori de către agresor

„A fost deschis un dosar penal pentru ucidere cu intenţie a unui animal. Cercetările vizează un bărbat, de 47 ani, reclamat de proprietarul câinelui. Pedeapsa prevăzută de lege pentru această infracţiune este închisoare de la 3 luni la un an sau amendă”, preciza, în ianuarie 2019, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin.

Sentința poate fi atacată cu recurs

Magistraţii Judecătoriei Galaţi l-au condamnat pe agresor la un an de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi, pentru uciderea fără drept, cu intenţie, a unui animal, dar sentinţa pronunţată de Judecătoria Galaţi pe 26 martie nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

„Aceasta este hotărârea instanţei, momentan, după 2 ani şi 3 luni de judecată şi de anchete. S-a ajuns la concluzia că trebuie pedepsit cu închisoare cu executare. Instanţa i-a dat maximul de un an pentru cruzime şi tot ceea ce a făcut el. Animalul a fost omorât într-un stil mai rău ca la măcelărie”, a declarat proprietarul câinelui, potrivit dcnews.ro