Lifestyle

Cine a câștigat premiul Pulitzer 2020. Jurnalista este în al nouălea cer

Cine a câștigat premiul Pulitzer 2020. După ce a absolvit programul de Licență în Jurnalism și de Masterat în Producție Multimedia și Audio-Video la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Monica a primit o bursă Fulbright în Statele Unite ale Americii, unde s-a specializat în jurnalismul vizual. A lucrat în SUA și în Marea Britanie, în redacții de mare prestigiu, precum Thompson Reuters, The New York Times, The Boston Globe și The Guardian.

Premiul Pulitzer, cel mai prestigios premiu pentru jurnalism din lume, a fost acordat echipei The Washington Post, din care face parte și Monica Ulmanu, pentru o serie de articole despre încălzirea globală.

„O serie extraordinară de materiale de presă care demonstrează, cu precizie științifică, efectele înfricoșătoare pe care le produc temperaturile extreme pe glob” este motivația juriului pentru premiul acordat.

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București

FJSC este prima facultate de jurnalism înființată după 1990, fiind recunoscută pe plan național și internațional, drept un spațiu al formării profesionale, pentru domeniul științe ale comunicării, la cele mai înalte standarde. Universitatea din București este prima universitate din țară, din punctul de vedere al formării și al cercetării la nivel academic, așa cum indică exercițiile de clasificare instituțională ale Ministerului Educației.