Economic

Cine a PROVOCAT majorarea preţurilor la gazele naturale? Nicolae Ciucă și ministrul energiei au dat cărțile pe față!

Cine a PROVOCAT majorarea preţurilor la gazele naturale? Nicolae Ciucă și ministrul energiei au dat cărțile pe față!

Cine a PROVOCAT majorarea preţurilor la gazele naturale? Nicolae Ciucă și ministrul energiei au dat cărțile pe față!

Autorităţile române îşidoresc ca România să devină independentă energetic în cel mult cinci ani. Acest obiectiv este de altfel o prioritate a actualului guvern, care ar urma ca până la sfârşitul anului să facă o evaluare a capacităţilor de producţie şi depozitare la nivel naţional.

Premierul Nicolae Ciucă a explicat ce reprezintă independenţa energetică a României.

Nicolae Ciucă și Ministrul energiei  despre independența energetică

Creşterea capacităţii energetice şi asigurarea independenţei energetice a României reprezintă priorităţi ale actualului cabinet, a declarat premierul Nicolae Ciucă. Acesta a mai precizat că este nevoie de un efort comun şi de proiecte pentru dezvoltarea capacităţilor de extracţie şi depozitare la nivel naţional.

„Am decis ca pe data de 20 decembrie, la ședința de guvern, dumnealor să vină și să prezinte proiectele agreate în comun pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea capacităților de extracție și depozitare la nivel național. Există speranțe să putem să ne folosim capacitățile românești pentru a putea să ne atingem acest obiectiv de realizare a independenței energetice într-un orizont de timp pe care l-am înțeles de la domnul ministru al energiei că poate să nu depășească cinci ani”, a declarat Nicolae Ciucă.

Majorarea preţurilor la gazele naturale este provocată de Federaţia Rusă

Ministrul energiei, Virgil Popescu, a explicat că majorarea preţurilor la gazele naturale este provocată de Federaţia Rusă, însă după operaţionalizarea conductei Nord Stream 2 preţurile mai mult ca sigur vor scădea.

Virgil Popescu: S-au redus livrările prin Ucraina

„S-au redus livrările prin Ucraina. Se presează, practic, operaționalizarea conductei Nord Stream 2. Noi estimăm că după perioada de iarnă, odată cu, probabil, pornirea conductei Nord Stream 2, prețurile vor scădea, iar întreprinderi mici și mijlocii, după cum știți, prin legea pe care am adoptat-o în parlament, au o schemă de ajutor de stat, primesc practic o subvenție atât la energie electrică, cât și la gaze naturale pentru a trece cu bine această această iarnă”, a declarat Virgil Popescu, notează Rador.