Info Actual

Info Actual > Ezoteric > Cine era fratele uitat al lui Iisus. Adevărul despre divinitate va crea fiori reci
Ezoteric

Cine era fratele uitat al lui Iisus. Adevărul despre divinitate va crea fiori reci

Cine era fratele uitat al lui Iisus. Adevărul despre divinitate va crea fiori reci

Cine era fratele uitat al lui Iisus. Adevărul despre divinitate va crea fiori reci. Toată lumea știe că Iacov este un personaj biblic, dar nimeni nu știe că el este fratele uitat al lui Iisus Hristos. Potrivit Genezei, el a fost cel de-al doilea fiu al lui Isac și al Rebecăi, soțul Leei și Rahelei și tatăl a doisprezece fii și a unei fiice, printre care si Iosif.

Cine a fost Iacov? A condus mișcarea care răspândea lucrarea lui Hristos

Fratele uitat al lui Iisus Hristos, Iacov, a condus o mișcare care răspândea lucrarea lui Hristos în urma răstignirii sale, în ciuda pretențiilor că apostolul Pavel a condus această mișcare, afirmă un documentar.

În Ierusalim, în urmă cu aproape 2.000 de ani, membrii de frunte ai unei mișcări revoluționare conduse de evrei s-au adunat pentru o reuniune crucială. Aceea a fost ultima confruntare dintre cele două figuri cheie ale mișcării. Unul dintre acești oameni se numea Pavel, celălalt Iacov – fratele uitat al lui Iisus.

Pavel se născuse în Turcia actuală din părinți evrei bogați și se instruise ca rabin în Ierusalim

Mai târziu s-a descoperit că era și cetățean al Imperiului Roman. La acea vreme, Imperiul ocupa Palestina

În timpul documentarului Timeline din 2018, „Cine a fost adevăratul Iisus Hristos?”, mai mulți cărturari biblici și experți în creștinism au discutat despre Iacov, despre separarea sa de Pavel și despre diferența învățăturilor lor despre Hristos, scrie express.co.uk.

Sofisticatul Pavel a fost o persoană cosmopolită foarte sofisticată

Unul din ei a explicat: „Pavel poate fi văzut ca o persoană cosmopolită foarte sofisticată, familiarizată cu lumea de peste mări, cu Roma imperial. Un om umblat, bine educat, maestru al retoricii grecești – cineva care este sofisticat”.

După cum a explicat documentarul, Iacov este considerat „unul dintre cei mai misterioși oameni din întreaga istorie a creștinismului ”.

După moartea lui Hristos, Iacov a devenit una dintre cele mai importante figuri ale mișcării. Un cărturar biblic a spus în documentarul respectiv: „Iacov, toată lumea acceptă că era fratele lui Iisus.

„În Evanghelii și în Cartea Faptelor, Iacov nu apare nicăieri în timpul vieții lui Iisus și totuși brusc înflorește ca lider al mișcării după moartea lui Isus”.

Evangheliile menționează că Iisus avea patru frați dintre care Iacov era probabil cel mai mare. Cu toate acestea, nu se mai spune nimic altceva.