Lifestyle

Cine este Bogdan, cel care transmite pentru TV, de la MAI

Cine este Bogdan? Într-un mesaj postat pe rețeaua personală de socializare, scriitorul Mihail Neamţu a dezvăluit identitatea tânărului care apare la conferințele de presă ale ministerului de Interne și transmite către cei care nu pot auzi, în limbaj mimico-gestual pentru TV.

Îl chemă Bogdan și a absolvit facultatea de Psihopedagogie Specială. Mai mult, tânărul de 31 de ani lucrează ca voluntar la minister și va transmite de fiecare dată mesajele despre criza Covid-19 din România.

„În vremurile grele se văd oamenii buni! Cred că mai toată țara îl știe acum pe tânărul modest, în cămașă, cravată și pulover, care apare la conferințele de presă ale ministerului de Interne și transmite către cei care nu pot auzi, în limbaj mimico-gestual, mesajele despre măsurile luate în războiul cu virusul chinezesc.

Îl cheamă Bogdan, are 31 de ani a absolvit psihopedagogia specială și e voluntar. Într-un minister cu salarii uriașe, în timp ce alte categorii profesionale cer nervos sporuri și facilități, Bogdan nu a cerut absolut nimic. Ba nu, a cerut ceva: o mască. O mască, fiindcă trebuie să iasă zilnic din casă împreună cu pisica sa, care are nevoie de tratament.

O poveste adevărată. Știu, criza aceasta scoate din mulți ce e mai rău: egoism, disperare agresivă, brutalitate și violență. Dar eu cred că sunt și mai mulți cei care aleg să rămână oameni. Oameni buni, care știu să întindă o mână de ajutor.

Vom avea vaccin împotriva virusului, vom avea tratamente, dar eu simt că ceea ce ne va salva, ceea ce ne va scoate la liman, va fi dragostea din noi”, scrie Mihail Neamţu pe contul său de Facebook.