Diverse

Cine i-a pus gând rău șefului ANAF. Lucian Heiuş primește mesaje de amenințare

Cine i-a pus gând rău șefului ANAF. Lucian Heiuş primește mesaje de amenințare

Se spune că nu există român care să nu aibă teamă de ANAF, fie că a făcut echilibristică cu legea, fie că e curat ca lacrima. Mai marele Fiscului, Lucian Heiuș, a intrat acum în vizorul unor personaje dubioase, care nu contenesc să-i trimită tot felul de mesaje de amenințare.

Lucian Heiuș spune însă că e normal să se întâmple așa, pentru că are o funcție foarte importantă. El a recunoscut la Digi 24 că cei care trimit mesaje și pun întrebări au lucruri care nu sun în regulă. ”S-a creat un val interesant. Ştiind deja că există riscul ca anumite persoane care ştiu că au lucruri neînregulă, încep să pună diverse întrebări, încep să transmită diverse mesaje”, a afirmat Lucian Heiuş.

„Au fost trimise de pe anumite numere care s-au dovedit ca fiind cartele PrePay”

Heiuş a explicat că nu a fost sunat până acum și că doar primeşte mesaje de ameninţare, care au fost trimise de pe cartele prepay. ”Nu am fost sunat, dar în schimb am început să primesc mesaje de ameninţare. Foarte interesante, dar cred că este normal când ocupi asemenea funcţii.

Au fost trimise de pe anumite numere care s-au dovedit ca fiind cartele PrePay, dar primesc SMS-uri aproape zilnic. Nu am ajuns în faza să reclam, nu mă sperii prea uşor. Se întâmplă şi în mediul online. Partea aceasta de ANAF, au apărut anumite persoane cu tot felul de glumiţe pe care le postează pe Facebook. E clar că sunt deranjaţi că cineva a început să facă acest gen de controale, este corect să se facă acest gen de controale şi nu este o invenţie a mea sau a României”, a subliniat şeful ANAF.

”Cred că marea majoritate a contribuabililor din România are un comportament corect”

Nu în ultimul rând, Lucian Heiuş a specificat că ANAF face controale acolo unde sunt nereguli, încercând să-i găsească pe cei care au făcut averi, dar au uitat să-și plătească impozitele.

”Noi am avut o anumită timiditate de a face controale (…) Să nu înţeleagă cineva greşit că ANAF a pornit nişte controale împotriva oamenilor care sunt bogaţi, nu, ANAF face controale şi încearcă să identifice persoanele care au dobândit averi şi care nu şi-au plătit impozitele. Cred că marea majoritate a contribuabililor din România are un comportament corect”, a mai spus Lucian Heiuş.

Sursă foto: protv