Social

Cinematografele și teatrele s-au închis din nou în acest județ! Numărul de cazuri a depășit 1,5 la mia de locuitori

Cinematografele și teatrele s-au închis din nou în acest județ! Numărul de cazuri a depășit 1,5 la mia de locuitori

Cinematografele și teatrele s-au închis din nou în acest județ! Numărul de cazuri a depășit 1,5 la mia de locuitori, motiv pentru care au fost adoptate, din nou, diverse restricșii.

Tot mai multe autorități locale adoptă, din nou, diverse restricții după ce numărul de cazuri noi de COVID-19 a depășit 1,5 la mia de locuitori. În județul Galați, de exemplu, s-au închis din nou restaurantele, barurile și cafenelele din interior, teatrele și cinematografele, precum și sălile de jocuri de noroc.

Cinematografele și teatrele s-au închis din nou

Prima măsură se referă la închiderea activității din interior a tuturor cluburilor cu jocuri de noroc, precum și a restaurantelor, barurilor, cafenelelor ori altor unități în care se prepară, se consumă sau se comercializează produse alimentare și băuturi alcoolice sau nealcoolice. Totuși, restaurantele, barurile și cafenelele din hoteluri sau pensiuni pot funcționa, dar doar pentru persoanele cazate acolo, transmite Rador.

Totodată, la nivelul Municipiului Galați, se închid până pe 12 octombrie toate teatrele și cinematografele. În plus, s-a luat decizia ca la evenimentele religioase să poată participa doar persoanele care au domiciliul sau reședința în localitatea în care se află biserica.

De asemenea, toți angajatorii de stat sau privaţi trebuie să își organizeze activitatea astfel încât acolo unde se poate angajaţii să lucreze de acasă în regim de telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil programul de muncă să fie declarat pentru evitarea aglomerației.

Locuri în care purtarea măștii este obligatorie

Pentru respectarea tuturor măsurilor restrictive, polițiștii, jandarmii, împreună cu angajații Direcție de Sănătate Publică vor desfășura controale în toate locurile aglomerate, cu atât mai mult cu cât încă din luna august purtarea măștii în aer liber este obligatorie în Municipiul Galați, în piețe, stațiile de autobuz, pe faleza Dunării și în cele mai mari parcuri din oraș.

Și în București, unde sunt în continuare cele mai multe cazuri din țară, se așteaptă restricții. Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență decide la această oră măsurile necesare.