Lifestyle

Ciocolata amaruie. Mihaela Bilic: „Un aliment cu valoare de medicament”

Ciocolata amaruie. Mihaela Bilic, medic nutritionist, a oferit informatii nebanuite despre „dulcele suprem”, spulberand toate miturile.

„Ciocolata adevărată trebuie să fie amăruie, nu dulce”, spune Mihaela Bilic, medic nutritionist.

Ciocolata este dulcele suprem, iar bobul de cacao “darul zeilor”, așa cum îl numeau aztecii. Doar că ceea ce mâncăm noi în mod frecvent nu este ciocolată, ci zahăr colorat cu pudră de cacao. Citiți eticheta și veți vedea că primul ingredient este zahărul și de multe ori untul de cacao lipsește, fiind înlocuit cu grăsime de cocos sau de palmier.

Bobul de cacao abundă de nutrienti valoroși

Într-o societate de supraconsum nici măcar nu e de mirare, de unde să existe atâtea boabe de cacao din care să se obțină ciocolată de calitate?! Spre deosebire de zahăr, care are doar calorii goale, bobul de cacao abundă de nutrienti valoroși: antioxidanți, amine care dau stare de bine la nivel cerebral, minerale, fibre și grăsimi vegetale, valoroase pentru organism în general și pentru creier în special.

Se poate spune despre ciocolată că este un alicament, adică un aliment cu valoare de medicament. Atunci de ce ne e frică de ea? În primul rând o acuzăm că îngrașă, apoi că e irezistibilă și nu ne putem opri.

Atenție la cantitate și la calitate! Alegeți ciocolată cu minimum 75% cacao

Ciocolată adevărată e un produs mai degrabă bogat în grăsimi, decât în zahăr. Și când spun grăsimi, înseamnă atenție la cantitate și la calitate! Deci alegeți ciocolată cu minimum 75% cacao, pe ambalajul căreia sa apară masa de cacao și untul de cacao înainte de zahăr. Cat despre cantitate, limitați-vă la 2-3 pătrățele/zi, în felul acesta aveți doar beneficii pentru minte și corp și niciun risc pentru siluetă.

P. S. Savurați pe îndelete și educați-vă gustul, amărui-ul e mult mai interesant decât dulcele. În plus avem nevoie în această perioadă de o “doză” de bine și ciocolata poate face asta

, a scris Mihaela Bilic, medic nutritionist, pe pagina sa de Instagram.