Info Actual

Info Actual > Culinar > Ciorba de miel! Secrete seculare și beneficii. Foarte puțini le știu
Culinar

Ciorba de miel! Secrete seculare și beneficii. Foarte puțini le știu

Ciorba de miel! Secrete seculare și beneficii. Foarte puțini le știu

Ciorba de miel! Prin intermediul rețelei personale de socializare, Mihaela Bilic, medic nutriționist, a recomandat un preparat culinar de Paști extrem de sănătos, care din punct de vedere nutritiv aduce multe beneficii organismului.

Nutritionistul Mihaela Bilic a vorbit despre ciorba de miel, despre care susține că este un preparat dietetic.

Ciorba de miel! “Paradoxul ciorbei”- deci e și sățioasă și dietetică

”Dacă nu știți ce preparat este dietetic și sățios din tot meniul de sărbători, alegeți fără ezitare ciorba, indiferent că e vorba de ciorbă de perișoare, ciorba de cartofi cu afumătură sau ciorbă de porc acrită cu zeamă de varză.

În primul rând are peste 80% apă, în care se găsesc cantități mici de carne, legume și făinoase (orez sau cartofi). Deci indiferent cât de consistentă este, o porție de ciorbă va fi echivalentă cu numai o jumătate de porție de felul doi. Apoi în ciorbă nu se poate “ascunde” grăsimea, aceasta se ridică la suprafață și poate fi îndepărtată ușor. 

Ciorba ține stomacul plin de două ori mai mult timp decât o porție de felul doi, fenomen numit “paradoxul ciorbei”- deci e și sățioasă și dietetică. Nu contează dacă ciorba e acrită cu borș sau zeamă de varză, ambele produse sunt fermentate, conțin bacterii benefice și au efect probiotic.

La capitolul porție corectă puteți fi generoși, 2-3 polonice de ciorbă satură și umplu stomacul- cât să nu mai rămână loc pentru alte mâncăruri “periculoase” pentru siluetă.

Și nu, nu se mănâncă ciorba doar la masa de prânz, ci și la cină. Nu uitați că francezii numesc masa de seară “souper”. Deci abuzați de ciorbă în perioada sărbătorilor și o să aveți surpriza să slăbiți, în loc să vă îngrășați!”, a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe contul său de Instagram.