Lifestyle

Ciorbele de mahmureală care vă refac în doi timpi și trei mișcări. Aburii alcoolului se duc imediat

Ciorbele de mahmureală care vă refac în doi timpi și trei mișcări. Aburii alcoolului se duc imediat

Ați avut o noapte de pomină, dar acum nu mai știți cum să scăpați de durerea cumplită de cap și amorțeala din corp? Unii preferă o cafea tare, alții zeamă de varză, sau mai există o categorie de oameni care se trezesc imediat la realitate, în momentul în care consumă o ciorbă anti mahmureală.

Celebra ciorbă de burtă vă pune pe picioare

Pentru a pregăti o minunată ciorbă de burtă aveți nevoie de următoarele ingrediente:  1 kg burtă de vită prefiartă,  1 bucata rasol de vită, 2 cepe mari, 1 țelină, 2 morcovi, 1 ardei gras, 5 ouă, 300 ml smântână, 1 căpăţână usturoi, sare grunjoasă, piper negru măcinat și boabe, oțet de mere, 2-3 fire de pătrunjel.

Mod de preparare

Pentru început se va spăla burta în câteva ape și se pune la fiert alături de rasolul de vită. Se ia spuma de mai multe ori și când s-a limpezit se acoperă cu un capac și se lasă la fiert, la foc mic. Curățați zarzavaturile, spălați și puneți în ciorbă alături de sare, piper. Se curăţă usturoiul, se spală şi se pisează.

Bateți bine ouăle și amestecați cu sare, puțin piper și crema de usturoi. Scoateți burta și rasolul și lăsați să se răcească puțin, apoi tăiați carnea în fâșii subțiri. Puneți la loc în burtă și mai lăsați să clocotească câteva minute. Turnați acum și ouăle și smântâna și adăugați oțet. Ornați cu morcovi şi pătrunjel.

Ciorbă  de varză acră

Pentru o ciorbă de varză extraordinară aveți nevoie de  1 k de varză murată, tăiată mărunt, 1 ceapă galbenă tocată mărunt, 50 ml ulei vegetal, 1 morcov, 1/2 ardei capia/ ardei gras roșu, rădăcină de țelină, 300 g cârnat proaspăt afumat, 200 g bacon,  boia, mărar, opțional afumătură de curcan.

Mod de preparare

Puneți ceapa la călit în puțin ulei, adăugați apoi varza  și 4 litri de apă. Curățați legumele și tăiați bucățele, iar cârnatul și baconul în felii. Lăsați la fiert la foc mediu o oră, apoi adăugați și puneți restul ingredientelor și boiaua. Se va lăsa pe foc cât este necesar.