Info Actual > Social > Cîțu, anunțul mult așteptat în rândul românilor: Facilităţi pentru persoanele vaccinate!
Social

Cîțu, anunțul mult așteptat în rândul românilor: Facilităţi pentru persoanele vaccinate!

Cîțu, anunțul mult așteptat în rândul românilor: Facilităţi pentru persoanele vaccinate!

Cîțu, anunțul mult așteptat în rândul românilor. Premierul României a explicat care sunt măsurile de relaxare care se iau în considerare pentru vara acestui an.

“În primul rând sunt câteva lucruri pe care cu toţii le aşteptăm pentru sezonul estival: este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu, fără mască dacă mergem la munte în drumeţie, etc… Dar putem să vorbim şi de facilităţi pentru persoanele vaccinate.

Cîțu, anunțul mult așteptat în rândul românilor: Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante care pot să ajungă, la interior, cu capacitate 100% cu persoane vaccinate sau hoteluri pe litoral cu capacitate 100% persoane vaccinate. Sunt lucruri la care ne uităm, putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate, şi aşa mai departe”, a declarat, marţi, Florin Cîţu, întrebat de măsurile de relaxare despre care putem vorbi începând cu 1 iunie.

‘M-am uitat și ce a făcut Israelul când a avut o rată de vaccinare de peste 30%. Au insistat cu facilități pentru persoanele vaccinate și au existat penalități pentru cei care nu respectă regulile. Vedem că Germania se mișcă în aceeași direcție, în acest moment. Așa cum v-am obișnuit, România va alege o cale bună pentru toți cetățenii. Ați văzut că nu am avut economia închisă. Lucrurile au mers în continuare bine.’, a declarat Florin Cîțu, luni dimineață.

Dorul de libertate și-a spus cuvântul. Şoselele au fost luate cu asalt și mulți români au plecat de acasă să petreacă în natură, la munte sau la mare.

Potrivit datelor operatorilor din turism, au fost făcute în jur de 300.000 de rezervări la hoteluri sau pensiuni. Pe litoral, vremea bună a adus mii de turiști, iar plimbările pe plajă și terasele din Mamaia și din portul Tomis au fost  principalele atracții și nu au dus lipsă de clienți, iar Vama Veche a fost aproape de spiritul distracției de dinainte de pandemie, cu multă speranță pentru revenirea la normal.