Politică

Cîţu rămâne preşedintele Senatului, susţinut de PNL, chiar dacă nu ratează nicio ocazie să critice Guvernul

Cîţu rămâne preşedintele Senatului, susţinut de PNL, chiar dacă nu ratează nicio ocazie să critice Guvernul

Lucian Bode a declarat că Florin Cîţu nu riscă să fie sancţionat pentru afirmaţiile sale despre performanţa Guvernului.

Cîţu rămâne preşedintele Senatului, susţinut de PNL, în ciuda criticilor aduse guvernului, ori de câte ori prinde ocazia

„Florin Cîţu rămâne preşedintele Senatului, susţinut de PNL”, a declarat Lucian Bode, menţionând că nu vede declaraţiile lui Florin Cîţu ca o critică, şi mai degrabă că îşi exprimă o opinie, fiind unul dintre cei mai buni specialişti pe care PNL îi are pe zona de finanţe şi expertiză în finanţe publice.

Lucian Bode a ţinut să precizeze că s-a discutat în interiorul partidului despre aceste aspecte. „Noi şi astăzi am avut o întâlnire, la Vila Lac, în care am discutat despre aceste aspecte în interiorul partidului. Vom continua să discutăm”, a afirmat liderul liberal, adăugând că „îngrijorări poate avea fiecare, unii şi argumente, alţii mai puţin”.

Lucian Bode: Nu s-a pus problema în nicio şedinţă a coaliţiei să venim cu taxe şi impozite noi

Despre afirmaţia lui Florin Cîţu, că singura soluţie pentru a implementa pachetul de măsuri pentru populaţie este creşterea acestor taxe, Lucian Bode a spus că Guvernul are obligaţia de a găsi soluţii pentru a acoperi toate cheltuielile pe care le are statul.

Lucian Bode a declarat că nu s-a pus problema în nicio şedinţă a coaliţiei să se introducă  taxe şi impozite noi. „Nu au existat astfel de discuţii. Aşa cum bine ştiţi, ultimele discuţii pe tema taxelor, impozitelor şi sprijinului acordat românilor, companiilor, mediului de afaceri, s-au desfăşurat aici la Parlament şi au fost prezentate public măsurile pe care Guvernul le-a luat”, a spus liderul PNL Lucian Bode, precizând că acum Guvernul va veni cu acte normative pentru a putea să implementeze aceste decizii ale coaliţiei.

Preşedintele Senatului Florin Cîţu a declarat, marţi, că oamenii înclină să spună că vor fi introduse taxe în perioada următoare, impozitarea progresivă pentru populaţie şi suprataxarea companiilor. Nu a afirmat niciun moment că noi taxe vor fi introduse, dar așa a fost interpretat.

La rândul său, preşedintele PSD Marcel Ciolacu a venit cu o replică la afirmaţiile acestuia, arătând că fiecare om politic, la un moment dat, mai primeşte câte un şoc, iar unii îşi revin şi înţeleg ceva, alţii nu-şi revin.

Roxana Toma