Actual

Florin Cîțu, după ultimele acuzații: „Comanda a fost făcută de Ministerul Sănătății și plata efectuată de Ministerul Finanțelor”

Florin Cîțu

Recent, Marcel Ciolacu a criticat fosta guvernare pentru că ar fi achiziţionat prea multe doze de vaccin împotriva COVID-19, precizând că România a cumpărat peste 100 de milioane de doze pentru 15 milioane de români care ar fi putut să se vaccineze. Florin Cîțu a venit cu un răspuns la aceste acuzații, spunând că ”putem să o anchetăm pe Ursula von der Leyen, să vedem ce a avut în cap când a făcut acest contract cu toată Uniunea Europeană”.

Florin Cîțu, după ultimele acuzații: „Comanda a fost făcută de Ministerul Sănătății și plata efectuată de Ministerul Finanțelor”

În urma unor declarații oferite astăzi, Florin Cîțu, președintele Senatului i-a răspuns liderului PSD Marcel Ciolacu, care l-a acuzat de incapacitatea gestionării pandemiei. El este acuzat în principal că a comandat un număr mult prea mare de doze de vaccin:

„Nu îmi dau seama unde este semnătura premierului, când comanda a fost făcută de Ministerul Sănătății și plata este făcută de Ministerul Finanțelor. Ministerul Sănătății putea să spună oricând că nu vrea să dea comanda, Ministerul Finanțelor că nu vrea să plătescă”, a spus Cîțu, întrebat despre contribuția sa în comanda de vaccinuri anti-COVID.

După părerea acestuia, ar trebui trasă la răspundere Ursula von der Leyen:

„E adevărat, putem să o anchetăm pe Ursula (von der Leyen – n.r.), să vedem ce a avut în cap când a făcut acest contract pentru toată Uniunea Europeană. Lucrurile acestea se pot face, bineînțeles că instituțiile statului pot face asta”, a continuat Cîțu, adăugând că toate contractele au fost făcute la nivelul conducerii UE.

El a spus că „bineînțeles, orice contract se poate schimba”, spunând că „toate au fost decise înainte de a deveni eu premier, au fost decise în UE până în 2023”. Totodată, Cîțu a amintit că Ministerul Sănătății este la PSD de patru luni și a afirmat că nu înțelege de ce social-democrații nu au schimbat contractul dacă nu sunt de acord cu el.

„Tot acest program la care a participat România a fost decis în Uniunea Europeană până în 2023. A fost decis la început. România a primit o cotă parte pe care am luat-o, dar până acum este o mică parte. Nu se știa – vine doza a doua, a 3 a, doza a 4-a. Guvernarea de azi, Ministerul Sănătății putea oricând – , Ministrul Finanțelor putea să spună că nu vrea să facă plata”, a mai adăugat acesta.