Culinar

Clătite pentru pofticioșii care vor să se mențină în formă. Fără ou, dar cu un ingredient minune

Clătite pentru pofticioșii care vor să se mențină în formă. Fără ou, dar cu un ingredient minune

Sunteți îndrăgostiți de gustul clătitelor și ați da orice să le aveți zilnic în farfurie, dar gândul că veți pune colăcei pe burtă vă împiedică? Ce spuneți de clătite care nu îngrașă? Iată rețeta extraordinară pe care o veți pune în practică ori de câte ori vă e poftă de ceva dulce și extrem de gustos.

Ușoare și extrem de gustoase

Clătitele cu banane sunt perfecte pentru un mic dejun așa cum scrie la carte. Sunt ușoare, extrem de bune la gust și vă ajută să vă mențină în formă, dar să vă săturați. În plus, banana vă este de un real ajutor și pentru alte probleme de sănătate.

O bogăție de potasiu, acest fruct combate retenția de apă, înlătură crampele musculare, arsurile la stomac, dar și constipația.

Ingredientele de care vom avea nevoie pentru clătitele pe care nu le veți uita niciodată sunt: 100 g făină integrală, 10 g praf de copt, o banană mai moale, 100 ml lapte cu conținut scăzut de grăsimi, 1 praf de sare, unt sau ulei, 1 praf de scorțișoară măcinată.

Mod de preparare

Începeți prin a curăța banane și a o pasa până se transformă într-o pastă. Dizolvați drojdia în lapte și adăugați în banană. Puneți apoi făina integrală, sarea și scorțișoara. Puneți unt în tigaie și lăsați pe foc până se încinge bine.

Folosind un polonic, luați puțin din amestec și puneți în tigaie. În momentul în care observați că s-au făcut bule, puteți întoarce clătita pe partea cealaltă. Pentru a se prăji așa cum trebuie, fiecare clătită trebuie prăjită în jur de patru minute. Procedați așa până când terminați tot aluatul.

Clătitele se așează una peste alta sau, dacă vreți să arate și mai bine, puteți forma un sandviș. Cât privește umplutura, e după bunul plac. Puteți folosi diverse dulcețuri sau gem și, pentru un gust irezistibil, puneți și fructe proaspete.

Veți impresiona pe oricine dacă pe deasupra clătitelor veți adăuga ciocolata neagră topită și sirop de arțar.