Lifestyle

Îndrăgostiți de clătite? Ce spuneți de unele făcute în ulcică. N-ați mâncat niciodată un desert mai bun

Îndrăgostiți de clătite? Ce spuneți de unele făcute în ulcică. N-ați mâncat niciodată un desert mai bun

Consumate cu plăcere de gurmanzii șefi ai Greciei Antice, clătitele nu au lipsit de pe masa rușilor în anul 1005, iar una dintre cele mai incredibile rețete s-a născut în perioada Imperiului Austro Ungar și poartă numele de „Firimiturile împăratului”.

Cele mai scumpe clătite

Cu dulceață fină, ciocolată sau sărate, nimeni nu rezistă când are în față o porție de clătite. În Manchester se vând unele dinte cele mai scumpe din lume.

E vorba de clătitele cu homar, caviar, trufe și sos Hollandaise, care costă în jur de 1400 de dolari. Iar cui îi dă mâna poate ajunge în Dubai unde pentru o porție de clătite cu aur comestibil va scoate din portofel 25.000 de euro.

Trucuri pentru cele mai fine clătite

Specialiștii spun că pentru a obține cele mai fine clătite trebuie să adăugați în compoziție și 50 g de unt topit. De asemenea, pentru un gust cu adevărat irezistibil, e important să parfumați aluatul cu vanilie, esență de rom sau migdale, zahăr vanilat sau bourbon.

Doamnele și domnișoarele care vor clătite mai light, pot înlocui laptele și apa minerală cu apă plată și vor fi la fel de pufoase. Și dacă până acum ați fost obișnuiți cu clătitele clasice, a venit momentul să încercați și clătitele în ulcică.

Mod de preparare

Ingrediente: 8-10 clătite mari, 250 g brânză de vaci, 2 linguri cu zahăr, 1 ou, puțină sare, 150 g unt. Pentru a pregăti umplutura, amestecați într-un bol brânza cu zahărul și oul până se transform într-o compoziție omogenă. Clătitele se vor tăia pe jumătate, iar pe fiecare parte se pune o lingură cu umplutură și se rulează.

Așezați frumos în ulcică, iar deasupra puneți câteva bucățele cu unt. Acoperiți cu un capac și dați la cuptor pentru un sfert de oră. Cine optează pentru clătitele sărate, le pot umple cu șuncă și cașcaval, somon, carne tocată și ciuperci sau orice altă combinație care vă face cu ochiul.

Cum să faceți clătite de post sau vegane

Există și clătite pentru pentru persoane vegane, unde folosiți ulei în loc de ouă și lapte, dar și bere și apă minerală. Atenție! Se va folosi o lingură de ulei în locul fiecărui ou, iar cantitatea de apă minerală trebuie să rămână egală cu cea de lapte.

Umpleți aceste minunate clătite cu gem sau dulceață, dar se potrivesc foarte bine și cu sirop de arțar sau miere.

Sursă foto: gourmandelle