Lifestyle

CNPP îi liniștește pe pensionari. Pensiile vor fi plătite până de sărbători

pensiile, veniturile seniorilor Sursă foto: playtech.ro
Sursa foto: Arhiva companiei

Conducerea Casei Naţionale de Pensii Publice a anunțat că plata pensiilor nu este pusă în pericol. Și că banii vor ajunge la timp la pensionari. Anunțul survine în contextul în care angajații caselor teritoriale de pensii sunt în grevă generală.

Plata pensiilor pentru luna viitoare ar urma să înceapă pe 4 decembrie. Dar salariaţii caselor teritoriale de pensii sunt în grevă generală. CNPP susține însă că nu vor fi probleme pentru pensionari.

„Având în vedere sărbătorile legale din 30 noiembrie, respectiv 1 Decembrie, precum şi zilele libere de 2 şi 3 decembrie, conducerea Casei Naţionale de Pensii Publice precizează că a întreprins deja demersurile necesare pentru a asigura plata pensiilor şi a celorlalte drepturi care se achită prin casele teritoriale de pensii, aferente lunii decembrie. Cu sprijinul factorilor poştali, plata drepturilor va începe cu data de 4 decembrie. Astfel ca, până de sărbători, toate drepturile să fie achitate.”, a declarat conducerea CNPP într-un comunicat.

CNPP a precizat că ziua de plată este 12 decembrie pentru acei pensionari care au ales plata prin conturi bancare.

„În acest context, având în vedere exercitarea dreptului la protest/grevă al salariaţilor din casele teritoriale de pensii, dorim să îi asigurăm pe beneficiari că activitatea acestor instituţii continuă. Iar plata pensiilor nu este pusă în pericol.”, se mai precizează în comunicatul citat de Agerpres.