Info Actual > Economic > Co-fondatorul Ethereum aruncă bomba anului! Renunță la monedele virtuale. „Sunt prea riscante”
Economic

Co-fondatorul Ethereum aruncă bomba anului! Renunță la monedele virtuale. „Sunt prea riscante”

Co-fondatorul Ethereum aruncă bomba anului! Renunță la monedele virtuale. „Sunt prea riscante”

Co-fondatorul Ethereum, Anthony Di Iorio, blockchain-ul pe care este bazată Ether, a doua cea mai populară monedă virtuală din lume, a făcut un anunț surprinzător. Dorește să renunțe definitiv la această industrie pentru că este „prea riscantă”.

Temerile legate de propria siguranță l-au făcut pe Anthony Di Iorio să ia o decizie clară privind viitorul său. Potrivit lui, monedele virtuale reprezintă doar o mică parte din ceea ce are nevoie lumea.

„Nu mă simt în siguranță în acest spațiu”, a declarat el, pentru Bloomberg.

Antreprenorul plănuiește să vândă compania pe care a fondat-o, Decentral, firma ce oferă portofele digitale și alte servicii pentru cei care dețin monede virtuale, pentru a se concentra pe filantropie și alte proiecte care nu au legătură cu domeniul blockchain și criptomonedele.

Startup-ul valorează sute de milioane de dolari

Co-fondatorul Ethereum crede că startup-ul valorează sute de milioane de dolari. Forbes a estimat că antreprenorul canadian are o avere de aproximativ 1 miliard de dolari.

Canadianul de 48 de ani a pus bazele Ethereum în 2014, în Elveția, alături de alte șapte acționari. Dintre acestea, doar Vitalik Buterin, cel care a propus proiectul în 2013, mai lucrează la blockchain.

Amintim faptul că Ethereum este astăzi baza pentru mii de alte monede virtuale, aplicații și proiecte, potrivit go4it.ro.