Diverse

Cofondatorul Google divorțează pentru a doua oară

Cofondatorul Google divorțează pentru a doua oară
evz.ro

Cofondatorul  Google, Sergey Brin, a cerut divorț de soția sa invocând „diferențe ireconciliabile” în actele de judecată, care dezvăluie că perechea s-a despărțit din decembrie 2021.

Al șaptelea cel mai bogat om din lume, care are o valoare de 93 de miliarde de dolari, a cerut în secret divorțul de avocatul și antreprenorul Nicole Shanahan încă din ianuarie 2022, citează dailymail.co.uk.

Care sunt motivele invocate de mogulul tehnologiei

Bărbatul de 48 de ani a citat „diferențe ireconciliabile” drept motiv al despărțirii, menționând în același timp că el și Shanahan, cu care s-a căsătorit în secret în noiembrie 2018, au fost separați din 15 decembrie 2021.

Vestea despre divorțul lor vine la doar câteva zile după ce s-a dezvăluit că Brin și-a cumpărat o casă nouă, mai exact un conac în Malibu, în valoare de 13,5 milioane de dolari, deținut cândva de popstarul Pink.

Brin și Shanahan, în vârstă de 37 de ani, au o fiică, care s-a născut în anul 2018, iar cofondatorul Google a cerut să împartă custodia ei în cadrul acordurilor de divorț.

De asemenea, Brin și Shanahan intenționează să păstreze detaliile divorțului lor ascunse publicului.

 Documentele de divorț arată că foști soți se tem pentru siguranța fiicei lor, despre care susțin că ar putea fi expusă riscului de „răpire” sau „hărțuire” dacă detaliile despre divorțul și bătălia pentru custodie sunt făcute publice.

„De mare îngrijorare este faptul că o astfel de publicitate expune copilul lor minor în pericol, hărțuire și chiar răpire, dacă specificul locului lor de zi cu zi este expus publicului”.

Ce sumă plătește cuplul pentru acest divorț

Cuplul plătește un judecător privat cu 950 de dolari/ oră, precum și pe asistentul acestuia cu 300 de dolari/ oră pentru accelerarea procedurilor de divorț, care poate dura luni, dacă nu ani, atunci când este tratată de sistemul judiciar public.

La al câtelea divorț se află Brin

Mogulul tehnologiei educat la Stanford se află la al doilea său divorț, primul fiind în anul 2015 de antreprenoarea Anne Wojcicki, cu care are 2 copii.

Brin și Wojcick, care s-au căsătorit în 2007, s-au despărțit cu 2 ani înainte ca divorțul lor să fie finalizat, când a descoperit schimburi ilicite de e-mailuri între Brin și o tânără angajată Google pe nume Amanda Rosenberg (cu care începuse o relație încă din anul 2013).

Cine era Amanda Rosenberg

Potrivit unei reviste, citată de dailymail.co.uk, angajata Google, de „douăzeci și ceva de ani” a fost un fel de „persoană publică” în cadrul companiei, datorită implicării ei în lansarea proiectului dezastruos Google Glass. S-a mai spus că ar fi fost o „prietenă” a lui Wojcicki înainte de a începe o relație cu soțul antreprenorului.

Când a început povestea dintre Brin și Shanahan

Brin a început să se întâlnească cu Shanahan în 2015, la scurt timp după ce a fost finalizat primul său divorț, și s-au căsătorit în secret pe 7 noiembrie 2018, dezvăluind lumii vestea nunții lor abia în octombrie 2019.

Brin și Shanahan au făcut publice relația lor în 2016, când au făcut un debut plin de farmec ca cuplu la Gala Met, apărând pe covorul roșu alături de fosta soție a cofondatorului Google, Wojcicki, și de iubitul ei de atunci, Alex Rodriguez.

Va fi unul dintre cele mai scumpe divorțuri din lume

În ciuda secretului din jurul despărțirii cuplului, nu există nicio îndoială că divorțul lui Brin va fi printre cele mai scumpe din lume, având în vedere bogăția sa personală extinsă.

El se va alătura altor câțiva antreprenori miliardari din tehnologie de pe listă, inclusiv fondatorul Amazon Jeff Bezos și fondatorul Microsoft Bill Gates.

Când Bezos s-a despărțit de fosta sa soție MacKenzie Scott în 2019, a trebuit să-i predea 38 de miliarde de dolari, ajungând-o rapid pe locul 22 ca cea mai bogată persoană din lume, în timp ce se presupune că Gates și-a împărțit averea de 130 de miliarde de dolari cu fosta lui soție. Melinda când și-au finalizat divorțul în august 2021.