Economic

Comerțul cu miei. Ce spun autoritățile despre vânzarea lor

Comerțul cu miei. În perioada aceasta, autoritățile atenționează că nu sunt permise târgurile și vânzarea animalelor în piețe, dar fermierii pot livra miei și carne la domiciliul cumpărătorilor, în timp ce doritori își pot asigura acest tip de produse direct de la producător, dar cu respectarea legislației în vigoare.

Comerțul cu miei este permis, subliniază autoritățile, care vin astfel să înlăture informațiile false apărute pe rețelele de socializare.

Astfel, mieii nu vor putea fi vânduți în târguri și piețe, anunță autoritățile și reprezentanții asociațiilor agricole. Populația trebuie să știe însă că necesarul de carne de miel poate fi asigurat din magazine sau direct la poarta fermei. Conform autorităților sanitare, doritorii se pot deplasa, respectând prevederile Ordonanței Militare, la ferme pentru a cumpăra miei.

Mulți fermieri au anunțat deja că sunt dispuși să răspundă solicitărilor și să livreze carnea de miel direct la domiciliul cumpărătorilor, acolo unde se dorește acest lucru.

Reprezentanții Crescătorilor de Animale din Sălaj, spre exemplu,  spun că necesarul național de carne de miel poate fi asigurat fără probleme, din producția internă, iar cel puțin în Sălaj prețurile nu au crescut în această perioadă, așa cum se întâmpla în anii precedenți.