Social

Unde a fost cazat „Pacientul 17” internat la spitalul Dimitrie Gerota

Unde a fost cazat „Pacientul 17” internat la spitalul Dimitrie Gerota în vizita făcută în Israel s-a aflat cu ajutorul  Ambasadei Israelului în România.

Astfel, “Pacientul 17” confirmat cu coronavirus și despre care s-a relatat că a fost infectat în timpul unei călătorii în Israel, conform datelor deținute, reiese că acesta a călătorit în Israel în perioada 21-26 februarie.

„Pacientul 17” a fost cazat la Hotel „Taybeh Golden” din orașul Ramallah și Hotel „Ambasador” din orasul Betleem (ambele situate în teritoriile palestiniene). Nu există informații până la acest moment referitor la o posibilă ședere a lui în Israel.

 

Persoana în cauza a revenit în Romania la bordul cursei El Al – LY572.

Ambasada Israelului a făcut demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru a obține informații exacte (identificarea zborului de întoarcere, itinerariu, cazare) cu privire la călătoriile efectuate de ceilalți pasageri sosiți din Israel care au fost depistați cu coronavirus.

Ambasada Israelului menționează faptul că inițiativa este menită să-i ajute pe pasagerii care doresc să afle dacă au făcut parte din același grup sau dacă au călătorit cu aceeași cursă aeriană cu ”Pacientul 17” infectat și să ia de urgență măsurile care se impun.

 

14 zile de măsuri de securitate extreme în Israel, începând de astăzi

Pentru a opri răspândirea virusului guvernul israelian a anunțat în urmă cu două zile luarea deciziei de a înăspri condițiile de acces în Israel, timp de 14 zile.

”Începând cu ziua de astăzi, Joi, 12 martie 2020, ora 20:00, autoritățile vamale din Israel vor permite accesul în țară doar acelor persoane care vor face dovada că pot intra în carantină pentru 14 zile de la momentul intrării în Israel. Carantina nu se poate face în cadrul unui hotel sau pensiune, ci doar în cadrul unei locuințe private. Măsura se aplică persoanelor de orice naționalitate/cetătenie.” informează guvernul israelian.

Turiștii aflați deja în Israel își vor desfășura în mod normal sejurul, până la finalul acestuia.

Începând din seara din 12 martie 2020,  ora 20:00, va mai fi permis accesul pe teritoriul statului Israel doar cetățenilor statului Israel sau turiștilor care pot demonstra că pot respecta procedura de carantină la domiciliu pentru 14 zile (de exemplu, persoane care au rude sau familie în Israel). Toate punctele vamale terestre sunt de asemenea închise.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *