Diverse

Conflict de interes în America. Un avocat de top al Departamentului de Justiție a fost partener cu avocatul lui Hunter Biden

Conflict de interes în America. Un avocat de top al Departamentului de Justiție a fost partener cu avocatul lui Hunter Biden

Un înalt funcționar al Departamentului de Justiție al SUA a fost partener, la o firmă de drept, cu avocatul lui Hunter Biden, Chris Clark, ceea ce ridică serioase îngrijorări cu privire la potențiale conflicte de interese, în condițiile în care ancheta federală de ani de zile asupra fiului președintelui a ajuns într-un stadiu critic.

Clark, partener la firma Latham & Watkins din New York, a lucrat cu Nicholas McQuaid în cel puțin patru cazuri diferite când acesta era și el partener la acest cabinet, indică documentele judiciare.

Cazurile erau litigii comerciale cu miză mare, în care cei doi apărau în mod regulat clienți care se confruntau cu procese de milioane de dolari.

McQuaid a fost numit șef interimar al diviziei penale a Departamentului de Justiție pe 20 ianuarie 2021 – ziua în care președintele Biden a fost învestit în funcție.

Clark a început să îl reprezinte pe Hunter Biden cu o lună înainte.

Fiul președintelui Biden, acuzații pentru o potențială spălare de bani și lobby în străinătate

Hunter Biden a început să fie investigat de Departamentul de Justiție încă din 2018. O investigație centrată inițial pe impozite s-a extins, se pare, la o potențială spălare de bani și la încălcări ale legislației privind activitățile de lobby în străinătate.

În iulie, CNN a raportat că ancheta a ajuns într-o etapă critică și că potențialele acuzații sunt iminente – ceea ce l-ar putea implica pe McQuaid în această situație critică.

Prezența lui Nicholas McQuaid (foto) la conducerea diviziei penale a Departamentului de Justiție ridică întrebări cu privire la gradul de implicare a acestuia în ancheta Hunter Biden – la care atât Casa Albă, cât și Departamentul de Justiție au refuzat să răspundă.

„Acesta este încă un eșec abject al responsabilității de pe o listă lungă”, a declarat pentru The Post senatorul Chuck Grassley (R-Iowa). „Dacă republicanii recâștigă majoritatea în Senat, departamentul se poate aștepta la presiuni și procese suplimentare din partea mea în calitate de președinte [al Comisiei juridice ] și a colegilor mei din Comisia juridică a Senatului. Vom căuta informații de la zeci de persoane și vom fi împuterniciți de o comisie majoritară – nu ne vom mai limita la a cere”.

Biroul senatorului republican din Wisconsin, Ron Johnson, a declarat că a trimis cel puțin cinci scrisori privind „potențialele conflicte de interese la Departamentul de Justiție al lui Biden, incluzându-l și pe McQuaid”.

„Până în prezent, DOJ refuză să ofere răspunsuri la întrebările/solicitările senatorului Johnson”, a declarat un purtător de cuvânt.

Avocatul McQuaid nu are voie să vorbească

Chris Clark și Casa Albă nu au răspuns la solicitarea de comentarii din partea The Post. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiție a refuzat să comenteze, dar a precizat că Nicholas McQuaid a semnat un „Angajament de etică Biden” atunci când s-a alăturat DOJ, prin care a fost de acord să „nu participe, pentru o perioadă de 2 ani de la data numirii sale, la nicio chestiune particulară care implică anumite părți și care are legătură directă și substanțială cu fostul angajator sau cu foștii clienți, inclusiv reglementări și contracte”.