Actual Diverse

Șoc: Laptopul lui Hunter Biden conține dovezi care atestă încrengăturile lui Popoviciu cu fiul președintelui și ambasadorii

Șoc: Laptopul lui Hunter Biden conține dovezi care atestă încrengăturile lui Popoviciu cu fiul președintelui și ambasadorii

Zilele trecute, Infoactual a scris despre Hunter Biden, cum că ar fi suspectat de afaceri dubioase, potrivit presei de peste Ocean. După fiecare călătorie de afaceri în România, tatăl și fiul au o întrevedere, ceea ce ridică multe semne de întrebare. Dar iată că acestea se confirmă, prin dovezi incontestabile.

Șoc: Laptopul lui Hunter Biden conține dovezi care atestă încrengăturile lui Popoviciu cu fiul președintelui și ambasadorii

Laptopul lui Hunter Biden a ajuns pe mâna investigatorilor, care au rețiunut acest obiect tocmai pentru a le furniza informații certe cu referire la acțiuni nu tocmai legale.

New York Post, cu referire la informațiile care au fost găsite în laptopul fiului actualului președinte, atestă următoarele:

Hunter Biden s-a întâlnit cu tatăl său, vicepreședintele de atunci Joe Biden, la Casa Albă de mai multe ori, imediat după întâlnirile cu oficiali români, probabil în legătură cu o afacere importantă în care a fost implicat un mogul imobiliar român Gabriel Popoviciu.

Hunter s-a întâlnit cu Biden de trei ori din luna iulie 2015, până în martie 2016, pentru a-l ajuta pe Popoviciu pentru o „condamnare care decurge din cumpărarea unui teren de 550 de acri de teren deținut de guvern pentru o reducere mare”.

În cele ce urmează redăm cele publicate în media, pe site-ul flux24.ro. Este vorba de un text găsit în laptop-ul lui Biden jr.:

CALENDARUL VÂNĂTORULUI

Extras din însemnările zilnice: 29 iulie 2015

ora 12. Convornire cu fostul șef al FBI Louis Freeh, care îl reprezintă pe Popoviciu

Întâlnire în aceeași zi cu Joe Biden la reședința tatălui său din US Naval Observatory (de la acea vreme n.r.).

Și exemplele continuă cu grafice și întâlniri profesionale, personale și desigur de lobby și afaceri.

Toate declarațiile anterioare sunt răsturnate

Scurgerea acestor informații ajută la elucidarea măcar a unei mici părți din cazul ”Popoviciu”. Totodată, întâlnirile notate în calendarul fiului contrazic declarația tatălui, Joe Biden, care susține că nu a fost nicicum implicat în schemele de afaceri ale familiei Biden.

De fapt, de șapte ori în total, după cum au calculat jurnaliștii americani, Biden și echipa sa au deviat sau au negat implicarea în afacerea de familie. „Nu am vorbit niciodată cu fiul meu despre afacerile lui de peste mări”, ar fi spus Joe Biden.

O serie de aliați ai familiei Biden au fost, de asemenea, implicați în înțelegere pentru a-l ajuta pe Popoviciu să scape de condamnare. Dar Popoviciu a fost condamnat la șapte ani de închisoare. Popoviciu nu a executat pedeapsa și a fugit în Anglia, de unde guvernul român încearcă să obțină extrădarea, titrează New York Post.

Confimare suplimentară: „O persoană familiarizată cu aranjamentele a spus, pentru The Post, că fiul președintelui a avut un acord direct cu Popoviciu, care a strâns „milioane” pentru el și pentru asociați”, a scris Jon Levine de la Post.

Și celelalte ajutoare sunt luate la vizor

Nu este trecut cu vederea nici rolul ambasadorilor și înalților oficiali americani, care se pare că ar fi făcut și ei la rândul lor lobby pentru Popoviciu și pentru afaceri, dar și pentru a se eschiva de la ispășirea pedepsei pentru care este conmdamnat în România.

Aliații lui Biden meniți a-l ajuta pe Popoviciu sunt Mark Gitenstein, fost oficial în tranziția administrației Obama și fost ambasador în România, fostul director FBI Louis Freeh și Eric Schwerin, președintele firmei de investiții a lui Hunter Biden, Rosemont Seneca Partners.

Potrivit celor găsite în laptopul lui Hunter Biden, Gitenstein și Freeh au vorbit cu Hunter Biden de mai multe ori în perioada în care Hunter s-a întâlnit cu Joe Biden la Observatorul Naval.     

Extras din calendar: 29 martie 2016

Întâlnire cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, la Washington D.C.
Întâlnire cu Joe Biden la Observatorul Naval al SUA

17 noiembrie 2015 Întoarcere din călătoria în România
19 noiembrie 2015 „Mic dejun cu tata” la Observatorul Naval al SUA

Chiar dacă este fiul președintelui de la Casa Albă, Hunter Biden nu a scăpat de investigații, care continuă.

Foto: arhiva