Social

Conflict la Târgul Mureș între spitale. Cauza este halucinantă

Conflict la Târgul Mureș între spitale în plină stare de urgență. Pacienții au de suferit din cauza orgoliilor.

În  judeţul Mureş, numărul cazurilor pozitive crește alarmant, apropriindu-se de 600, dintre care 100 sunt cadre medicale. În urma unui volum mare de muncă, au apărut tensiuni între cele două spitale din Târgu Mureș care tratează pacienții infectați cu noul coronavirus.

Primele acuzații au fost făcute în mediul online de șeful secției ATI a Spitalului Clinic Județean Mureș, care spune că direcțiunea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș ar fi refuzat să preia câțiva pacienți suspecți COVID-19 și nu ar fi reacționat la apelul de a trimite în sprijin personal calificat.

De cealaltă parte, managerul Claudiu Puiac a arătat că până acum a dirijat către Spitalul Județean aproape 50 de medici rezidenţi și personal calificat.

Datele oficiale arată că în clinicile Spitalului Județean au fost internați aproape 550 de pacienți diagnosticați ci infecție cu SARS-CoV-2; peste 40% au fost declarați vindecați, 47 de cadre medicale au fost testate pozitiv.

La Spitalul de Urgență, mai exact la UPU SMURD, de la începutul pandemiei s-au prezentat peste 5.300 de pacienți; aproape 770 au necesitat intervenții chirurgicale. În cadrul departamentului COVID au fost internați peste 120 de pacienți, 9 au avut nevoie de intervenții chirurgicale. La acest spital până acum s-au infectat 36 de angajaţi.

Mureșul a ajuns pe locul 5 în țară la numărul de cazuri pozitive, cu 595. Aproape jumătate dintre pacienți au fost vindecați, alți 50 sunt internați cu suspiciune, iar 47 au decedat.