Categories: Economic

Consilierii în proprietate intelectuală și-au ales structura de reprezentare

Consilierii în proprietate intelectuală membri ai Camerei Naționale a Consilierilor în Proprietate Industrială din România (CNCPIR), organizație profesională și-au ales structura de reprezentare.

 

Consilierul în proprietate industrială

 

Consilierul în proprietate industrială este o persoană fizică atestată în condiţiile legii şi înscrisă în Registrul naţional al consilierilor în proprietate industrială, a cărei activitate constă în acordarea de asistenţă de specialitate în domeniul proprietăţii industriale şi reprezentarea persoanelor fizice şi juridice române sau străine interesate în faţa Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), precum şi faţă de terţi în procedurile reglementate. Asistenţa acordată de consilierul în proprietate industrială priveşte brevetele de invenţie, desenele şi modelele industriale, mărcile de comerţ şi de serviciu, numele comerciale, indicaţiile de provenienţă, geografice sau denumirile de origine, topografiile de circuite integrate, precum şi combaterea concurenţei neloiale.

Profesia de consilier în proprietate industrială este liberă şi independentă, cu organizare şi funcţionare autonomă, în condiţiile legii; poate practica această profesie numai persoana fizică înscrisă în ”Registrul naţional al consilierilor în proprietate industrială” şi care este membră a ”Camerei Naţionale a Consilierilor în Proprietate Industrială din România”.

 

Camera Națională a Consilierilor în Proprietate Industrială din România (CNCPIR)

 

Camera Națională a Consilierilor în Proprietate Industrială din România (CNCPIR),, reprezintă organizația profesională a consilierilor în proprietate industrială din țara noastră, colaborează cu O.S.I.M. pentru organizarea cursurilor și examenului de atestare a consilierilor, pentru elaborarea și diseminarea legislației specifice privind proprietatea industrială și profesia de consilier în proprietate industrială.

CNCPIR asigură legătura cu alte Organisme Naționale si Internaționale din domeniul drepturilor de proprietate intelectuală (WIPO și alte asemenea).

In data de 21 septembrie 2021, membrii CNCPIR au ales o nouă structură de conducere. Președintele Camerei Naționale a Consilierilor în proprietate industrială din România a fost ales Ovidiu Manoel Dinescu, iar vicepreședintele este Marius Pantea.

Din Consiliul de conducere al CNCPIR mai fac parte secretarul executiv Nicoleta Anghelescu și trezorierul Tiberiu Protopopescu.

Asociația profesională a stabilit și conducerile comisiilor, precum și membrii acestora. Alina Ioana va conduce Comisie de admitere și probleme profesionale, Isabela Burdusel este șefa Comisiei juridice, Cristina Popa se va afla la conducerea Comisiei de monitorizare, iar Gabriela Milcev este șefa Comisiei de disciplină.

Daniela Popescu

Popescu Daniela este un jurnalist cu peste 10 ani de activitate, a scris articole din domeniul social, cultural, medical, economic. A colaborat cu mai multe publicatii printre care enumeram Evenimentul zilei, Animal Zoo, Capital, Evz Monden.

Recent Posts

Cele mai eficiente metode naturale de tratare a migrenelor

Migrenele sunt simptome debilitante, care îți pot afecta semnificativ calitatea vieții. Din fericire, odată ce…

3 zile ago

Patru lucruri pe care să le știți atunci când alegeți anvelopele

Atunci când decideți să cumpărați un nou set de anvelope pentru mașina dvs., există mai…

3 zile ago

Românii vor scoate mai mulți bani din buzunar anul acesta. Alimentele se scumpesc în perioada Paștelui

Românii cumpără cadouri pentru familie și cei apropiați în perioada Paștelui, iar ciocolata este unul…

4 zile ago

Pensiile vor fi livrate înainte de Paște! Guvernul a aprobat măsura

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat la începutul ședinței de Guvern că se va aproba o…

4 zile ago

Belarus afirmă că a prevenit un atac cu drone lansat de Lituania asupra Minskului. Vilniusul respinge acuzațiile

Serviciile secrete din Belarus susțin că au dejucat un atac cu drone asupra Minskului. Acest…

4 zile ago

Fără fonduri pentru tinerii fermieri. Ajutorul va fi reluat abia în 2028

Resursele financiare destinate tinerilor fermieri au fost epuizate. Conform informațiilor disponibile, fondurile au fost consumate…

4 zile ago

Parteneri

This website uses cookies.