Info Actual > Social > Consiliul şi Parlamentul European dați în judecată. Reclamanții sunt un grup de antivacciniști
Social

Consiliul şi Parlamentul European dați în judecată. Reclamanții sunt un grup de antivacciniști

Consiliul şi Parlamentul European dați în judecată. Reclamanții sunt un grup de antivacciniști

Un grup de reclamanţi identificaţi ca „Abenante şi alţii” au iniţiat o acţiune la Tribunalul Uniunii Europene pentru a obţine anularea reglementării prin care este instaurat “permisul” sanitar european, a relatat joi Agerpres.

Plângerea a fost depusă la 30 august, iar cei dați în judecată sunt Consiliul şi Parlamentul European. Acestea sunt forurile care au aprobat reglementarea prin care a fost lansat „Certificatul digital Covid al UE”, intrat în vigoare la 1 iulie a.c.

Aceste certificate, create pentru a ușura deplasările în UE în pofida pandemiei, atestă că o persoană a fost vaccinată împotriva Covid-19, că a făcut un test care a avut rezultat negativ sau că s-a imunizat ca urmare a infectării şi ar trebui să permită evitarea carantinei în ţările de destinaţie.

Un document al Consiliului adresat ambasadorilor celor 27 reuniţi miercuri menţionează această acţiune în justiţie; potrivit site-ului de informaţii Contexte, care a publicat conţinutul documentului cu acces limitat, reclamanţii consideră că solicitarea unui test sau a vaccinării pentru eliberarea unui certificat de Covid al UE înseamnă a impune „tratamente medicale invazive” şi încalcă de asemenea Carta drepturilor fundamentale.

Reclamanţii cer anularea în totalitate a acestei reglementări sau cel puţin a părţii privind testarea şi vaccinarea şi solicită suspendarea imediată a dispoziţiilor contestate în aşteptarea deciziei de fond.

Informații false despre vaccin

O mare parte dintre oameni aleg să se confrunte cu boala pentru că au văzut, auzit și citit mii de mesaje în care vaccinul e asociat cu un pericol pentru sănătate.

În urmă cu câteva zile, Joe Biden, președintele SUA, a criticat dur rețelele sociale cu privire la informațiile false pe care le distribuie în legătură cu pandemia și campaniile de vaccinare.

„Rețelele sociale omoară oameni!”, a spus el. „Priviți, singura pandemie pe care o mai avem e printre cei nevaccinați. Și ele (n.a. rețelele sociale) omoară oameni”, a declarat președintele SUA.

Reacția Facebook a venit la scurt timp, iar purtătorul de cuvânt al companiei a declarat că „faptele arată că Facebook ajută și salvează vieți”.

După cum au observat experții medicali, dar și sociologii, Facebook și YouTube sunt principalele canale de comunicare care au ajutat la promovarea și răspândirea mișcărilor anti-vacciniste.