Info Actual

Info Actual > Culinar > Consumi mancarea fierbinte? Obiceiul care iti distruge organismul
Culinar

Consumi mancarea fierbinte? Obiceiul care iti distruge organismul

Consumi mancarea fierbinte? Obiceiul care iti distruge organismul

Consumi mancarea fierbinte? In cazul acesta, trebuie sa afli explicatia obiceiului care iti poate distruge organismul. Care este legatura dintre mancarea fierbinte si cancerul scuamos.

Presedintele Societatii Romane de Chirurgie, prof. dr. Silviu Constantinoiu, a oferit informatii pretioase pe marginea acestui subiect.

“Vorbim despre cancerul de joncțiune și cancerul scuamos. În țările vestice, cu un nivel de viață ridicat, există o creștere alarmantă, din cauza bolii de reflux gastroesofagian, care este cea mai frecventă afecțiune, a adenocarcinomului de joncțiune. În alte țări, ale Orientului, cancerul scuamos este în plină creștere; de exemplu, în Iran sau anumite zone din China, Japonia, Africa de Sud și America de Sud473. Mai intevine și un obicei alimentar.

Femeile și copiii mănâncă alimentele la o temperatură mult mai acceptabilă

În anumite populații musulmane, bărbatul mănâncă primul. Mâncarea este adusă fierbinte. În tot acest timp, soțiile și copiii stau și așteaptă până când bărbatul mănâncă primul, vorbim de mâncăruri foarte fierbinți. Femeile și copiii mănâncă alimentele la o temperatură mult mai acceptabilă. Acest traumatism termic, repetat luni și ani întregi, face ca incidența cancerului scuamos, la bărbați, să fie mult mai mare decât la femei”, a zis Prof. Dr. Silviu Constantinoiu in cadrul unei emisiuna realizata la DC News.