Social

Copil mort în ambulanță, în drum spre spital. Autoritățile au declanșat o anchetă

Copil mort în ambulanță, în drum spre spital. Autoritățile au declanșat o anchetă

În noaptea de miercuri spre joi, o familie din Hlipceni, Botoșani, și-a pierdut băiețelul în vârstă de 3 ani și jumătate. Copilul s-a stins în ambulanța care venise la apelul 112 al părinților, în drum spre spital.

Medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, a precizat că autorităţile sanitare din Botoşani au declanşat o anchetă.

„A fost solicitare pentru ambulanţă, pentru un copil de 3 ani şi jumătate care, din declaraţia părinţilor, ar fi scuipat sânge, ar fi avut sânge la nivelul gurii. S-a trimis ambulanţa cu asistent. S-au început manevrele de resuscitare şi s-a solicitat ambulanţa cu medic, care s-a deplasat la faţa locului. Când a ajuns medicul, pacientul era în asistolie, fără ritm cardiac, fără respiraţie.

A fost intubat, s-au continuat manevrele de resuscitare şi s-au deplasat către spital. Pe tot parcursul transportului, pacientul nu a prezentat niciun semn de revenire, motiv pentru care după 50 de minute s-a declarat decesul”, a declarat, pentru Agerpres, Monica Adăscăliţei.

Tatăl băiețelului acuză serviciul de ambulanță

Tatăl băiețelului acuză faptul că în loc să plece spre spital, prima ambulanță, care avea doar un asistent medical, a așteptat o oră sosirea celei care avea și medic, și vrea să dea în judecată serviciul de ambulanță.

„A stat o salvare acolo cu el, eu nu am putut să îl iau și a așteptat acea salvare o oră medicul principal cu o altă salvare și băiatul meu a murit pe drum încoace pentru că prima salvare a stat și a frecat buha acolo. Dacă eram eu, ajungeam de cinci ori la spital cu el. Eu am făcut 100 km aseară, ei au făcut 30”, a spus Alexandru Mancaș, tatăl copilului.

Tatăl copilul a mai mărturisit că cel mic părea răcit de câteva zile, dar de miercuri seara starea lui s-a agravat.

„S-a simțit rău, a început să scuipe sânge, era cu bunica lui și un unchi, ei s-au panicat și au sunat la salvare. L-au luat viu și a ajuns mort la spital. Pe mine mă deranjează că a stat o oră prima salvare ca să vină a doua salvare. De ce nu au trimis medicul? Au trimis un amărât de asistent”, spune tatăl copilul, potrivit Libertatea.