Info Actual > Showbiz > Cornel Constantiniu, destăinuiri sensibile: „Nu am ieșit din cămăruța mea de luni de zile”
Showbiz

Cornel Constantiniu, destăinuiri sensibile: „Nu am ieșit din cămăruța mea de luni de zile”

Cornel Constantiniu, destăinuiri sensibile: „Nu am ieșit din cămăruța mea de luni de zile”

Cornel Constantiniu a acceptat să ofere de curând un interviu despre problemele medicale, dar și despre dificultățile întâmpinate în perioada pandemiei.

În 2005, solistul de 76 de ani a fost diagnosticat cu maladia Parkinson. În urma unei operații pe creier efectuate în același an solistul a putut să-și exercite funcțiile locomotorii și verbale. În acest an faimosul, siolist se va întoarce la Viena pentru un control amănunțit și pentru schimbarea bateriilor dispozitivului care-i face viața mai ușoară.

Nu am ieșit din cămăruța mea de luni de zile

De când a început pandemia de Covid, Cornel Constantiniu nu a mai ieșit din camera sa, nu și-a mai văzut nepoții și nici din casă nu a mai ieșit. Artistul încearcă să își umple timpul cu lucruri frumoase.

„Nu am ieșit din cămăruța mea de luni de zile. Nepoții nu i-am văzut de și mai mult timp. Nu am ieșit din casă de dinainte de pandemie. Stau și îmi petrec timpul cu lucruri frumoase.

Mi-au dedicat un moment frumos de ziua mea la Radio Cultural și m-am bucurat, așa cum m-am bucurat de urările transmise de prieteni și de colegi. Le mulțumesc pentru urări”, a declarat Cornel Constantiniu pentru impact.ro.

„Când trăia Mircea, fratele său geamăn, le plăcea să se serbeze împreună și să își adune vârsta. Acum ar fi spus că au împreună 152 de ani. Aceasta este una dintre marile sale dureri, că Mircea nu mai este. S-a stins din viață în 2009.

Ieri am primit numeroase telefoane și mesaje de felicitare, încă de la prima oră a dimineții. Oamenii îl iubesc pe Cornel și el s-a bucurat că nu l-au uitat”, a declarat Domnița Constantiniu, soția lui Cornel Constantiniu.

Cornel Constantiniu nu a mai ieșit din casă de aproape un an

„Cornel stă în camera lui, are tot ce îi trebuie. Își petrece timpul la televizor, ascultând muzică. L-am protejat de tot ceea ce se întâmplă afară.

Eu ies din casă, dar strict unde am nevoie la cumpărături, fie să plătesc facturi. Respect regulile impuse de autorități și, oricum, eu nu ies fără mască”, a spus Domnița Constantiniu.

Artistul suferă de maladia Parkinson, răstimp în care a suferit două intervenții chirurgicale.

„Cornel a fost operat pe creier, pentru prima dată, în Africa de Sud, la Cape Town, pe când trăia Mircea. El era stabilit acolo. Intervenția chirurgicală a lui Cornel pe creier a fost în 1999.

Cea de-a doua operație pe creier a suferit-o la Viena, în 2004. A fost operat de marele profesor Francois Alesch”, susține soția artistului.

„Mă uit, înapoi, la viaţa mea şi îmi dau seama că a fost un lung şir de miracole, pe care nu le-am trăit conştient. Cu ani în urmă, nu-mi dădeam seama ce grozav e simplul fapt că trăiesc şi că sunt sănătos.

Operaţiile pe care le-am făcut au fost extraordinar de dificile. În 2004 m-au deschis cu o bormaşină. Am stat 11 ore treaz şi conştient, cu capul imobilizat într-o menghină. Acum am fire în creier şi un aparat la piept, care mă ajută să mă mişc cât de cât normal”, povestea în urmă cu ceva timp îndrăgitul cântăreț.