Social

Coronavirus. Care sunt simptomele care anunta infectia cu Covid-19

Coronavirus. Iata care sunt simptomele care anunta infectia cu Covid-19. Un medic infectionist a explicat cum se manifesta virusul.

Boala momentului este extrem de contagioasă, iar Dr. Valeriu Gheorghiţă, medic primar boli infecţioase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila” a explicat cum se simte Covid-19 și care sunt primele simptome că ai putea fi infectat.

Potrivit medicului, febra, tusea, starea de oboseală, durerile musculare şi cefaleea pot fi prime simptome ale infecţiei cu coronavirus.

Specialistul explică importanța gestionării corecte a situației. Nu trebuie să ne expunem în fața altor persoane, ci să ne anunțăm medicul de familie telefonic sau să chemăm ambulanța.

Simptomele care anunta infectia cu Covid-19: febra, urmată de tuse şi stare de oboseală, dureri de muşchi

„Primele simptome, în general, sunt febra, urmată de tuse şi stare de oboseală, dureri de muşchi – algii, cum le numim noi, cefalee. Pot să fie prezente, însă mai rar, scurgeri nazale, durere de gât. Foarte rar, simptome digestive, cum ar fi diaree, disconfort abdominal, vărsături.

În fazele în care se instalează pneumonia, apar dificultăţi de respiraţie, dispneea. Însă în momentul în care cineva este îngrijorat că ar putea să fie aceste simptome legate de infecţia cu noul coronavirus trebuie să sune la 112. Nu se recomandă prezentarea într-o cameră de gardă, a unui spital, pe baza suspiciunii de infecţie cu coronavirus.

Citeste continuarea pe DOCTORULZILEI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *