Info Actual > Social > Coronavirus în România, 19 Noiembrie! Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore
Social

Coronavirus în România, 19 Noiembrie! Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore

Coronavirus în România, 19 Noiembrie! Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore

Coronavirus în România, 19 Noiembrie! Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore. Grupul de Comunicare Strategică a transmis datele momentului.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 19 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 2.889 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 281 decese dintre care 27 anterioare.

Numeroase ţări europene instituie restricţii

Numeroase ţări europene sunt nevoite să instituie restricţii, din cauza creşterii fulminante a cazurilor de COVID.

Belgia, Olanda, Austria, Cehia şi Slovacia restrâng tot mai mult activităţile şi condiţionează accesul oamenilor, în diverse locuri, de prezentarea certificatului verde. Autorităţile subliniază şi necesitatea vaccinării ca unică modalitate de a pune capăt pandemiei.

În Austria, guvernatorii celor mai afectate landuri de pandemia de COVID vor să impună carantină pentru întreaga populație, nu doar pentru cei nevaccinați.

Guvernatorii provinciilor Salzburg şi Austria Superioară fac presiune asupra guvernului federal să ia această decizie la nivelul întregii țări în contextul unui nou record de infectări cu coronavirus.

În Cehia, de luni doar oamenii vaccinaţii anti-COVID sau care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile vor avea acces în restaurante. De asemenea, autoritățile vor cere companiilor să introducă testarea la COVID, așa cum au făcut anterior în acest an în timpul ultimului val major ale epidemiei în Cehia.

Slovacia vecină dorește ca locurile de muncă și magazinele neesențiale să fie accesibile doar celor vaccinați sau vindecați. O izolare parțială este deja în desfășurare în Olanda, unde de azi au început vaccinările cu a treia doză, iar Belgia a anunțat o săptămână de muncă la domiciliu.

În Grecia, guvernul a început rechiziționarea serviciilor medicilor patologi, pneumologi şi generalişti din privat pentru a întări sistemul național de sănătate în fața epidemiei după ce doar 40 de voluntari au răspuns unui apel anterior al autorităților. Ordinul a fost publicat azi și va fi în vigoare timp de o lună, informează RRA.