Social

Coronavirus în România, 2 Decembrie! Au fost raportate cifrele negre ale zilei

Coronavirus în România, 2 Decembrie! Au fost raportate cifrele negre ale zilei

Coronavirus în România, 2 Decembrie! Au fost raportate cifrele negre ale zilei. Grupul de Comunicare Strategică a transmis datele momentului.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 2 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.149 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 66 decese dintre care 8 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Moderna Inc ar putea avea un vaccin de rapel împotriva COVID-19 care vizează varianta Omicron testată și gata să fie supusă unei cereri de autorizare în SUA în luna martie, a declarat miercuri președintele companiei.

Președintele Moderna, Stephen Hoge, este de părere că injecțiile de rapel care conţin gene ce vizează în mod specific mutațiile variantei Omicron recent descoperite ar fi cea mai rapidă modalitate de a aborda orice reduceri anticipate ale eficacității actualelor vaccinuri pe care noua tulpină le-ar putea provoca.

Compania lucrează, de asemenea, la un vaccin multivalent care ar include până la patru variante diferite de coronavirus, inclusiv Omicron.

Acest proces ar putea dura câteva luni, a spus el. Având în vedere îndrumările prealabile din partea Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA), care a solicitat teste clinice medii, dl Hoge a spus că procesul de aprobare spre utilizare ar putea dura trei sau patru luni.

Moderna ar putea să producă vaccinul simultan cu efectuarea testelor, a declarat Stephen Hoge, pentru a fi gata să fie lansat cât mai curând posibil. El a spus că FDA evaluează în prezent cât ar putea varianta Omicron afecta protecţia conferită de actualele vaccinuri.

Pe baza modelului de mutații observate în varianta Omicron, care includ mutații despre care s-a demonstrat deja în studiile de laborator că reduc eficacitatea vaccinului Moderna, a spus dl Hoge, “ne așteptăm să existe un impact”.

Încă nu este clar cât de mult va afecta varianta Omicron eficacitatea vaccinurilor actuale, dar ar putea fi semnificativă, a presupus Stephen Hoge.

“Mutațiile care au condus anterior la cele mai mari scăderi ale eficacității au fost observate în Delta și Beta. Și toate aceste mutații au apărut în Omicron”, a spus el.

“Și aici întrebarea este: vom vedea un efect asemănător celui al Delta? Vom vedea un efect asemănător celui al Beta? Sau vom vedea un multiplu încrucișat dintre cele două? Cred că ultimul scenariu este cel care îi preocupă cel mai mult pe oameni”, a adăugat el.

Stephen Hoge a spus că compania testează pentru a vedea dacă persoanele complet vaccinate cu serul Moderna sunt protejate împotriva acestei variante a virusului, teste similare vizându-i şi pe cei cărora le-au fost administrate dozele de rapel de 50 de micrograme și 100 de micrograme ale vaccinului.

“Cred în continuare că vaccinurile existente vor putea măcar să încetinească, dacă nu să oprească complet, varianta Omicron”, a spus el, potrivit RRA.