Info Actual > Social > Coronavirus în România, 29 Noiembrie! Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore
Social

Coronavirus în România, 29 Noiembrie! Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore

Coronavirus în România, 29 Noiembrie! Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore

Coronavirus în România, 29 Noiembrie! Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore. Grupul de Comunicare Strategică a transmis cifrele negre ale zilei.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 29 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.096 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 107 decese dintre care 15 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Elevii ar urma să fie testaţi de COVID periodic, începând cu prima zi din această săptămână în care vor merge la şcoală. Potrivit autorităţilor, o dată cu testele, fiecare unitate de învăţământ va primi şi un pliant cu instrucţiunile de asamblare a chiturilor, iar procedura se va face în condiţii sanitare sigure.

Copiii din şcoli şi grădiniţe ar urma să fie testaţi pentru COVID pe baza probelor de salivă, începând de joi, 2 decembrie, în prima zi de cursuri de după minivacanţa de Ziua Naţională. Testele vor putea fi făcute fie la şcoală, fie acasă, de părinţi, în funcţie de decizia fiecărei unităţi de învăţământ în parte.

Sindicatele din educaţie ameninţă, însă, cu proteste, dacă testele nu vor fi făcute prioritar de părinţi acasă şi vor rămâne în răspunderea cadrelor didactice. Sindicaliştii atrag atenţia şi că testele din salivă care au ajuns în inspectoratele şcolare nu respectă nicio regulă de siguranţă sanitară, acestea urmând să fie manipulate de cel puţin trei persoane înainte să ajungă la elevi, în condiţiile în care nu toate piesele care formează kitul sunt ambalate şi sigilate individual.

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat că peste tot în Europa, kiturile pentru testare anti-COVID au ajuns în şcoli pe componente şi că profesorii se pot implica în asamblarea lor. La rândul său, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a dat asigurări că testele de salivă vor fi asamblate în pungi sterile, cu fermoar, folosind mănuşi de protecţie, informează RRA.