Social

Coronavirus în România, 30 Decembrie. Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore

Coronavirus în România, 30 Decembrie. Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore

Coronavirus în România, 30 Decembrie. Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore! Grupul de Comunicare Strategică a transmis cifrele momentului.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI, la data de 30 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.497 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 37 de decese, dintre care unul anterior.

Informațiile vor fi detaliate în buletinul informativ de la ora 13.00. Revenim cu bilanțul complet!

România are mai multe vulnerabilități: o rată mică de vaccinare și un număr și mai mic de persoane care au făcut doza booster, lipsesc instrumentele de control al răspândirii bolii în privința persoanelor care călătoresc dinspre țări afectate de Omicron, iar mulți oameni care sosesc în țară nu respectă măsurile de carantinare.

Între timp, după cifre tot mai mici în ceea ce privește administrarea de seruri anti-COVID, ieri a crescut ușor numărul celor care au început schema de vaccinare.

Aproape 6.000 de persoane au primit prima doză, iar peste 13.000 – pe acea suplimentară, booster. Cel mai folosită vaccin a fost cel produs de Pfizer-BioNTech, urmat de Johnson&Johnson.

Dacă numărul persoanelor vaccinate va continua să crească şi, între acestea, numărul persoanelor vaccinate cu doza booster, atunci se vor putea evita măsurile restrictive – a afirmat Csaba Dömötör, secretar de stat pentru afaceri parlamentare la Oficiul premierului ungar, pentru mass-media publică.

Csaba Dömötör a comunicat că situaţia epidemiologică, precum şi ştirile privind noua variantă a coronavirusului sunt monitorizate constant.

Csaba Dömötör, secretar de stat pentru afaceri parlamentare la Oficiul premierului ungar: Mă bucur foarte mult pentru faptul că în Ungaria s-au vaccinat peste 6.000.000 de persoane, dintre care peste 3.000.000 au primit şi doza booster, şi consider că acest lucru reprezintă o bază solidă pentru protejarea populaţiei şi dacă numărul persoanelor vaccinate va creşte în continuare, dacă va creşte numărul persoanelor vaccinate cu a treia doză, atunci sperăm că măsurile restrictive vor putea fi evitate.

Potrivit opiniei noastre, şi rezultatele consultării naţionale au arătat că vieţile oamenilor trebuie apărate în aşa fel încât capacitatea de funcţionare a ţării să fie asigurată, ba mai mult să consolidăm şi economia ţării. În acest sens, au fost adoptate mai multe decizii.