Social

Coronavirus în România, 7 Decembrie! Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore

Coronavirus în România, 7 Decembrie! Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore

Coronavirus în România, 7 Decembrie! Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore. Grupul de Comunicare Strategică a transmis datele momentului.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 7 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.421 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 107 decese, dintre care, 6 anterioare intervalului de referință. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Majoritatea părinţilor sunt de acord cu testarea la domiciliu a copiilor pe bază de salivă pentru SAR-CoV-2, dar susţin că testele au fost compromise.

Reprezentantul Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi Bucureşti-Ilfov, Eugen Ilea, a precizat că livrarea lor s-a făcut în pachete mari, iar ambalarea, câte două bucăţi de fiecare copil pentru această săptămână, a avut loc în şcoli.

Pe de altă parte, ministrul educaţiei a declarat că testarea elevilor nu are bază legală pentru a fi obligatorie. El a mai spus că mizează însă pe buna credinţă a părinţilor în cazul în care procedeul are loc acasă. Întrebat dacă testele sunt eficiente în faţa tulpinii Omicron, Sorin Cîmpeanu a declarat.

Sorin Cîmpeanu: Sunt atât de eficiente pe cât ne-au adus la cunoştinţă autoritățile sanitare. La Ministerul Educaţiei noi luăm la cunoştinţă informaţiile pe care ni le pun la dispoziţie cei din Ministerul Sănătăţii şi autorităţile sanitare. Dn punct de vedere al Ministerului Educaţiei locurile sunt foarte clare: testarea nu are bază legală pentru a fi obligatorie. În același timp, nu avem o altă șansă decât aceea de a miza pe responsabilitatea părinților, profesorilor și elevilor. Testarea a început astăzi, v-am spus ce cazuri confirmate avem. Sunt convins că nu vor fi mult acele situații în care părinții vor da dovadă de iresponsabilitate.

Cele 6,5 milioane de teste antigen rapide pe bază de salivă, distribuite în şcoli, sunt suficiente pentru această săptămână, transmite redactorul nostru, Felicia Diaconu.