Info Actual

Info Actual > Diverse > CORONAVIRUS. Răzvan Lucescu, afectat de pandemie: „Nu se poate face nici aici…”
Diverse

CORONAVIRUS. Răzvan Lucescu, afectat de pandemie: „Nu se poate face nici aici…”

CORONAVIRUS. Răzvan Lucescu, afectat de pandemie: „Nu se poate face nici aici...”

CORONAVIRUS. Luclurile nu par să revină pe un făgaș normal. Fotbalul şi sportul european au de suferit de pe urma pandemiei de coronavirus. Una dintre ţările care a decis zilele trecute să oprească partidele de fotbal interne este Arabia Saudită, unde Răzvan Lucescu  este antrenor.

CORONAVIRUS. Redăm integral interviul ralizat în exclusivitate pentru gsp.ro

52– Care e situaţia acolo, în Arabia Saudită?
– Ce să zic, pare că e controlabilă. Au luat nişte măsuri mult mai rapide decât am văzut că au fost luate în alte ţări.

– Ce fel de măsuri?
– De exemplu, locurile în care se puteau aduna mulţi oameni au fost închise. Restaurante, mall-uri, cafenele. Mai sunt deschise doar magazinele alimentare.

– Lumea e panicată?
– Aş zice că e preocupată, se fac recomandări, se anunţă populaţia cum să evite transmiterea acestui virus. Sunt vreo 30 de cazuri în Riad, situaţia pare sub control, dar nu se poate face nici aici, ca în întreaga lume, o previziune despre ce se va întâmpla. Nici nu am contacte prea multe în afara celor cu care vorbesc la echipă, dar mi se pare că lumea de aici conştientizează pericolul şi sunt responsabili.

– Cât timp s-a întrerupt campionatul?
– Două săptămâni. Pentru noi, Al Hilal, a venit la timp fiindcă am avut un program realmente infernal. Le-am şi dat o săptămână liber total. Marea problemă e că nici nu ştii sportiv cum să gestionezi programul. Ce ştim acum e că două săptămâni nu jucăm, teoretic, peste o săptămână ar trebui să ne antrenăm, să reluăm pregătirile, dar să vedem cum va evolua situaţia. Sincer, nu cred că se va putea juca fotbal în perioada imediat următoare.

– Nu mi-ai zis ce anume citeai.
– Articole despre fotbal, dar şi alt gen de cărţi. Chiar mi-a lipsit cititul în ultimele luni şi acum profit. Imaginează-ţi că din noiembrie, de când am disputat finala Champions League Asia şi până acum, am jucat non stop, aproape doar la 3-4 zile. După finala Champions Leaue, jumătate de lot a plecat la naţională, la Cupa Golfului, apoi am mers la Campionatul Mondial al Cluburilor şi apoi etapă după etapă în campionat. Acolo, în România, cum e situaţia, echipele ce fac, se antrenează?

– Nu, nu se mai antrenează, iar Craiova a anunţat că le-a dat vacanţă jucătorilor o lună.
– O lună?

– Da.
– Exact ce îţi ziceam, nici nu ştii cum să faci programul că nu e ceva sigur. Citeam la italieni că prognoza lor ar fi să reia Serie A între 7 şi 15 mai şi să termine campionatul în iulie. Dar în România totul e deschis în continuare?

– Da, s-a decretat stare de urgenţă, însă mall-urile nu s-au închis şi e în continuare lume care merge acolo.
– Vedem ce va fi, oricum, probabil că, din punct de vedere al fotbalului, un mesaj va fi dat, inclusiv şi pentru ţările din afara Europei, în urma şedinţei de azi de la UEFA.