Lifestyle

Coronavirusul afecteaza relatiile intime! Vesti proaste in plina pandemie

Coronavirusul afecteaza relatiile intime! Vesti proaste in plina pandemie. Iata explicatiile specialistului Antonio Bolinches.

Izolarea și pandemia inhibă dorința sexuală atât în interiorul cât și în afara cuplului, fenomen care va dura dincolo de sfârșitul COVID 19, a explicat profesorul Antonio Bolinches de la Societatea de Sexologie (Spania), potrivit DcNews.

Acesta a transmis ca teama de a infecta sau de a fi infectat  va confuce automat spre ezitare, asa ca oamenii vor fi mai tentati de auto-satisfactia sau sex cibernetic.

Coronavirusul afecteaza relatiile intime!

„Ca urmare a sfaturilor de distanțare socială, pentru o perioadă de timp i se va acorda o importanță relativă și sexualității. Așa cum există o criză economică pe care va trebui să o depășim, va exista și o criză de încredere în ceea ce privește contactul fizic”, a declarat specialistul citat de cotidianul 20min.es.

Acestea fiind spuse, oamenii vor înceta să mai aibă relatii intime?

In opinia specialistului, in perioada „imediat după criza COVID-19, vor exista astfel de evitări sexuale, dar nu numai! Vor fi repercusiuni asupra afectivității și a tot felul de contacte interpersonale. În situații critice, ceea ce contează este sănătatea și calitatea vieții. Dacă le-ai spune că devii imun la COVID 19 dacă stai un an fără să faci sex, unii s-ar conforma”.

Tinerii, exclusi din studiul specialistului

Cei tineri ar fi exclusi din acest studiu, pe motiv ca ar avea „o sexualitate efervescentă”. „În plus, ei știu că, din cauza vârstei, sunt mai puțin predispuși în fața pericolului generat de coronavirus”, a mai spus Antonio Bolinches care a pariat ca persoanele sub 30 de ani „vor fi primele care vor relua normalitatea sexuală”.