Social

Cosmarul muncitorilor romani din Germania! Au fost parasiti de patroni si de autoritati si s-au infectat

Cosmarul muncitorilor romani din Germania. Peste 100 de muncitori români de la un abator din Germania au fost părăsiţi de patroni şi de autorităţi şi s-au infectat

Victime ale sclaviei moderne sunt peste 100 de muncitori români de la abatorul din Germania, care s-au infectat cu coronavirus. Abia după ce televiziunile germane au relatat coșmarul au fost trimise echipe de decontaminare și a început testarea tuturor angajaților, majoritatea din România, Bulgaria și Polonia.

În spatele unui gard metalic, închiși ca să nu poate părăsi casa rușinos de mică în care locuiesc, angajații așteaptă rezultatul testelor pentru COVID-19.

Primele cazuri de infectare au apărut încă de săptămâna trecută, când s-au infectat 100 de muncitori, 60 dintre ei români, iar focarul s-a extins repede, având în vedere că toți dorm la grămadă, nu i-a îngrijit nimeni, iar angajatorilor le-a păsat, se pare, doar de orele pe care le munceau, indiferent de starea de sănătate.

Bilanțul a ajuns rapid la 260 de bolnavi, în astfel de condiții inumane. Iulian are 48 de ani. Este plecat din Bacău ca să câștige un ban în plus pentru familia lui, dar a ajuns să se roage acum să scape cu viață. Situaţia extrem de gravă a muncitorilor din Europa de Est a atras numeroase proteste din partea activiștilor pentru drepturile omului, care au considerat că la abatorul din Renania de Nord-Westfalia este vorba despre sclavie modernă.

Toți angajații, deși infectați mai mult de jumătate dintre ei, au fost lăsați de izbeliște, să se îmbolnăvească pe capete.

Locuitorilor din oraș le era chiar teamă să mai iasă din case, ca nu cumva să se întâlnească cu românii infectați la supermarket, de exemplu. Abia după valul de proteste și numeroase reportaje la televiziunile germane s-a făcut ceva pentru acești bieţi muncitori nevinovați, care nu mai aveau nicio șansă.

Autoritățile sanitare au început testarea tuturor angajaților și au luat în sfârșit măsuri de protecție pentru ei. Iulian nu mai are voie acum să iasă din casă, astfel că mâncarea este asigurată de autorități. Deși meniul nu este foarte consistent, acesta nu se plânge.

Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că va merge în Germania pentru a verifica situaţia muncitorilor români. Promisiuni vin și de la autoritățile germane. Vom vedea în ce condiții poate interveni statul român în cazul abuzurilor angajatorilor germani la adresa conaționalilor, transmite Rador.