Info Actual > Diverse > Coșmarul „roșu” amenință Capitala. Noi măsuri ale autorităților. Se pot aplica de luni
Diverse

Coșmarul „roșu” amenință Capitala. Noi măsuri ale autorităților. Se pot aplica de luni

Coșmarul „roșu” amenință Capitala. Noi măsuri ale autorităților. Se pot aplica de luni

Capitala României este din nou într-o situație greu de acceptat pentru cele două milioane de locuitori.

A fost depășită rata de incidență a îmbolnăvirilor de 3%. Se intră în scenariul roșu

Rata de infectare în Capitală a ajuns la 3,05 la mia de locuitori, în condiţiile în care joi era în zona „galbenă”, cu o incidenţă de 2,79 la mie.

Potrivit reglementărilor, la rata de incidenţă peste 3 la mie se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc. Deciziile de restricţionare a activităţilor trebuie luate de Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Explozie de infectări în Capitală

Capitala și patru județe sunt în scenariul roșu după explozia de infectări din ultimele zile. Asta înseamnă că se va lua în calcul închiderea restaurantelor, teatrelor și cinematografelor, iar cea mai mare parte a elevilor ar putea reveni la școală online. Decizia finală va fi luată în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență.

Bucureștenii au ieșit în număr mare în oraș sâmbătă. Oamenii au vrut să profite înaintea închiderii restaurantelor, mai ales că ninsoarea îi ține departe de terase. Patronii se plâng că și așa nu reușeau să se ajungă cu cheltuielile. Pentru mulți, noile restricții ar putea însemna faliment. Pe lângă restaurante, se vor închide și teatrele, cinematografele și cazinourile. De asemenea, vor mai merge fizic la ore doar elevii din ciclul primar și clasele terminale, dar și copiii la grădinițe.

Epidemiologul Octavian Jurma știe care este cauza

Potrivit epidemiologului Octavian Jurma, începând de săptămâna viitoare, Capitala intră în scenariul roșu, cu incidența cazurilor de coronavirus mai mare de pragul de 3 la mia. Octavian Jurma este de părere că motivul este relaxarea ce a avut loc în urma unor mesaje ce vin din partea autorităților.

„Am intrat în valul al treilea, din păcate. Noi după un platou de 2.500 de cazuri, în a treia săptămână am ajuns, de la deschiderea școlilor, într-o fază accelerată de creștere, cu 25% săptămâna trecută.

Săptămâna aceasta a debutat din nou peste așteptări. Azi am putea depăși 4.500 de cazuri. Se confirmă din nou că avem o creștere cu 20%, foarte accelerată. Din păcate relaxarea are loc în urma unor mesaje de relaxare.

Până și tulpina britanică a fost declarată sub control. Noi deschidem tot, relaxăm, dar populația trebuie să se comporte foarte atent”, a explicat epidemiologul, potrivit dcnews.ro