Actual

Costul chiriei în București. În ce zone poți găsi tarife mai ieftine

chirie, sursa foto imobiliare.ro
sursa foto imobiliare.ro

Piața imobiliară a fost luată cu asalt de o cerere mare din punct de vedere al chiriilor. Românii nu mai doresc să facă o investiție mare și să-și cumpere o locuință. În mare parte din lipsa de bani. Dar și din situația tot mai grea a creditelor și a dobânzilor uriașe. Astfel, fiind o cerere mare pentru chirie, prețurile au explodat, mai ales în București.

Capitala vine cu tarife mari din punct de vedere al chiriei. Prețurile au ajuns la nivelul celui mai scump oraș din țară din punct de vedere al pieței imobiliare, Cluj Napoca. Dar, în București există anumite zone care aduc prețuri mult mai mici și accesibile pentru majoritatea persoanelor.

Schimbări pe piața imobiliară

Piața imobiliară este în continuă ascensiune, cu precădere în sectorul chiriilor. Bucureștenii se confruntă cu prețuri extrem de ridicate din punct de vedere al închirierii de apartamente. Cererea este mare, iar oferta scade pe zi ce trece. Lucra care facilitează creșterea tarifelor.

Închirierile reprezintă acum majoritatea sectorului imobiliar. Care a cunoscut schimbări semnificative în ultima vreme. Lucrurile s-au schimbat față de anii trecuți. Cei care căutau o locuință în București puteau găsi, de obicei, o garsonieră cu toate facilitățile. Care să fie și la un preț rezonabil. Dar, acum acest lucru nu mai este valabil.

Costul chiriei în București

Deși există unele chirii ieftine disponibile, este clar că acestea nu corespund celor mai înalte standarde. În general, oamenii caută o locuință care să aibă aer condiționat, un loc de parcare. Dar și încălzire centrală. De asemenea, unii să fie cât mai aproape de metrou, pentru a se putea deplasa rapid cu mijloacele de transport.

Locuitorii din București plătesc din buzunar 500 de euro pe lună pentru o garsonieră. Care are toate aceste facilități și se află într-un bloc nou. Apartamente cu chirii semnificativ mai mici pot fi găsite totuși și în Capitală. Zonele cu cele mai mici chirii din București sunt cele mai aglomerate. Unde traficul este intens cam la orice oră a zilei. De asemenea, este nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a ajunge la cea mai apropiată stație de metrou. Dar, prețuri sunt mai bune. O astfel de zonă este Militari Residence.

Cea mai ieftină chirie

Cea mai ieftină chirie din București poate fi găsită în Militari Residence. Pentru 230 de lei pe lună, se poate închiria în prezent o garsonieră în această zonă.  Potrivit informațiilor, garsoniera dispune de încălzire centrală și aer condiționat. Chiar dacă locația nu este tocmai perfectă pentru unele persoane, prețul este foarte mic pentru Capiatlă.

Pe Ion Mihalache se află o altă garsonieră care are una dintre cele mai mici chirii din întreaga capitală. Deși se află la parterul unei clădiri din 1978, costul lunar este de 500 de lei. De asemenea, are 12 metri pătrați utili.

Piața Romană-Lahovari are, de asemenea, garsoniere de închiriat la prețuri accesibile. Un astfel de apartament, de exemplu, la două-trei minute de stația de metrou, ar putea costa 800 de lei pe lună. Cu toate acestea, suprafața utilă este de doar 10 metri pătrați, iar toaleta se află pe palier. De asemenea, se află într-o clădire din anii 1930, la etajul cinci, conform Fanatik .