Actual

Prețul chiriilor a crescut! Românii plătesc cu 15% mai mult

chirii
sursa foto: arhiva companiei

Anul acesta prețul chiriilor a înregistrat o creștere cu 15% față de anul trecut, conform platformei de închiriere Storia. Tarifele solicitate pe această platformă au crescut cu 15% comparativ cu anul precedent. Totuși, prețurile cerute de la o lună la alta au scăzut cu 3%.

Prețul mediu solicitat pentru închirierea garsonierelor și a apartamentelor cu două și trei camere, în aprilie 2024, a fost de 498 de euro.

„În contextul dinamicii actuale a pieței imobiliare, observăm o ajustare semnificativă. Cu o cerere ușor în scădere pentru închirieri și o tendință vizibil în creștere pentru achiziții, asistăm la o reconfigurare a dinamicii pieței. Acest fenomen se reflectă într-o creștere a perioadei de listare a proprietăților și într-o diversificare a portofoliului disponibil pe piața imobiliară. De exemplu, în aprilie 2024, am constatat o creștere semnificativă – cu 15% mai multe apartamente de închiriat disponibile pe platforma Storia, în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent”, a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare, potrivit Mediafax.