Lifestyle

COVID-19. Amenințări cu moartea pentru inginerii de telecomunicații de 5G

COVID-19. Amenințări cu moartea pentru inginerii de telecomunicații de 5G. Faptul că tehnologia 5G a fost legată de coronavirus, are efecte din cele mai neașteptate. Inginerii telecom au declarat la Radio 1 Newsbeat că sunt amenințați și hărțuiți de oamenii care cred că aceștia lucrează la 5G.

Oamenii de știință au declarat de multe ori că nu există nici o legătură între Coronavirus și tehnologia 5G.

Uniunea lucrătorilor din Marea Britanie spune că au fost sesizate în jur de 120 de cazuri de abuz. Rapoartele au inclus amenințări de violență extremă, conform AngliaMea.

„Am avut de fapt cazuri în care oamenii au fost amenințați cu înjunghierea, amenințați cu violență fizică și, în unele cazuri, cu omor”, spune Andy Kerr, secretar general adjunct al Uniunii Muncitorilor din Comunicare (CWU). CWU reprezintă aproape 40.000 de ingineri în telecomunicații.

Andy Kerr a mai declarat că majoritatea nici măcar nu lucrează la 5G – mențin rețeaua și joacă „un rol crucial”.

„Oamenii sunt blocați acasă. Fie că vor să-și urmărească Peaky Blinders sau să contacteze pe cineva izolat și vor să țină legătura cu familia, singura modalitate de a asigura acest lucru este rețeaua de telecomunicații. Mai important este că inginerii mențin rețeaua pentru toate serviciile de sănătate și de urgență”, a mai spus acesta.

5G este o tehnologie mobilă evolutivă care ia în considerare noile funcționalități. Aceasta este concepută pentru a face față cererii exponențiale de conectivitate. Ia în considerare noile aplicații datorită traficului important de date (mai mulți giga biți), a unei reactivități mari și a unei fiabilități ridicate.