Info Actual

Info Actual > Diverse > COVID-19. Novak Djokovic se opune vaccinării obligatorii
Diverse

COVID-19. Novak Djokovic se opune vaccinării obligatorii

COVID-19. Novak Djokovic se opune vaccinării obligatorii

COVID-19. Novak Djokovic se opune vaccinării obligatorii. Campionul de tenis Novak Djokovic a făcut publică poziția sa în privința vaccinului anti COVID-19. Numărul 1 mondial în tenisul masculin, Novak Djokovic, a trecut în tabăra contestatarilor vaccinării contra noului coronavirus.

Deasemenea, a lăsat de înțeles că ar fi dispus să renunțe la cariera de tenismen dacă vaccinarea va deveni obligatorie pentru a putea călători. El a dezvăluit că „se opune vaccinării” în timpul unei transmisiuni live cu colegii sportivi sârbi, pe duminică pe Facebook. Djokovic a spus că va trebui să se gândească dacă va fi vaccinat împotriva virusului dacă va fi dezvoltat un vaccin.

„Personal, mă opun vaccinării şi nu mi-aş dori să fiu obligat de cineva să mă vaccinez pentru a putea călători. Dar dacă va deveni obligatorie vaccinarea, va trebui să iau o decizie. Am propriile mele gânduri în legătură cu această problemă şi nu ştiu dacă acestea se vor schimba la un moment dat.

Ipotetic, dacă sezonul se va relua în iulie, august sau septembrie, deşi este puţin probabil, am înţeles că un vaccin va deveni o cerinţă imediată după ce vom ieşi din carantina strictă, dar încă nu există un vaccin”, a spus Novak Djokovic.

Reacția lui Djokovic vine după ce mai multe voci importante ale tenisului mondial au cerut să nu fie reluat acest sport până când toți jucătorii vor fi vaccinați. Unul dintre susținătorii vaccinării este Amelie Mauresmo, sportivă număr 1 WTA în trecut, care a declarat de curând: „Nu avem vaccin = Nu avem tenis!”.