Lifestyle

Covid-19! Sfatul psihologului: Starea de teama scade imunitatea!

Covid-19! Iata care este sfatul psihologului Beatrice Enachescu pentru aceasta perioada. Exista anumite informatii pe care cu totii ar trebui sa le retinem.

Dragii mei,

Traversăm o perioadă provocatoare. Cu siguranță ne va fi mult mai bine dacă vom ști să gestionăm cu calm situația și să avem grijă nu doar de corpul nostru ci și de psihicul nostru.

E nevoie să ne păstrăm autocontrolul, să dăm dovadă de foarte multă luciditate și să acceptăm situația de fapt așa cum este ea, fără să exagerăm.

Stare de teamă permanentă scade imunitatea pe fondul declanșării sistemului ”luptă sau fugi”, te face vulnerabil și pe acest fond te expui singur unui risc inutil.

Dacă toți ne vom înghesui spre spitale, magazine sau spre farmacii și nu-i vom lăsa pe cei care în mod real au nevoie de îngrijiri, riscăm să ne blocam ca societate și ne vom sabota unii pe alții.

Covid-19! Sfatul psihologului in ceea ce priveste pandemia de Coronavirus.

În aceste momente este esențial să înțelegem și să respectăm măsurile de prevenție învățând din experiența celorlalți (China, Italia, Germania și altele).

Este important să strângem rândurile între noi, să ne susținem reciproc, să înțelegem temerile celor de lângă noi fără să ne simțim respinși.

E timpul să ieșim de pe modul de pilot automat (casă, serviciu, alergături de colo-colo) și să ne întoarcem cu fața la valorile autentice și să prețuim viața.

, este sfatul psihologului Beatrice Enachescu, aparut pe pagina sa de socializare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *